ФІФА дозволила легіонерам в Україні та Росії "заморозити" контракти до червня 2023 року

Іноземні гравці та тренери зможуть продовжити дію своїх контрактів із клубами, при цьому маючи право перейти тимчасово до команд не з цих чемпіонатів.
2022 г., 21 червня, 15:38
ФІФА / Getty Images
ФІФА / Getty Images

Бюро Ради ФІФА прийняло рішення продовжити правила тимчасового працевлаштування, встановлені в Положенні про статус та перехід гравців (RSTP), з метою ефективної допомоги гравцям, клубам та тренерам, які постраждали від війни в Україні. офіційний сайт організації.

Так, ФІФА дозволила іноземним гравцям та тренерам в українському та російському чемпіонатах призупинити дію їхніх контрактів з клубами до 30 червня 2023 року, якщо сторони до 30 червня 2022 року не зможуть дійти до взаємної угоди у письмовій формі з усіх питань їх контрактів.

Ці положення дають гравцям та тренерам можливість тренуватися, грати та отримувати зарплату, захищаючи при цьому українські клуби та полегшуючи від'їзд іноземних гравців та тренерів із Росії.

Читайте також: ФІФА розглядає можливість дозволити трансгендерам брати участь у змаганнях відповідно до їхньої статі

Гравці та тренери зможуть продовжити дію їхніх контрактів ще на рік, маючи право піти в іншу команду не з цих чемпіонатів на цей період.

Крім того, щодо захисту неповнолітніх уточнено, що неповнолітні, які біжать з України до інших країн разом зі своїми батьками у зв'язку з російським вторгненням, вважатимуться такими, що виконали вимоги пункту 2 а) статті 19 RSTP, звільняючи їх від правила, що забороняє міжнародний трансфер гравців до 18 років.

ФІФА також продовжує засуджувати продовження застосування Росією сили в Україні і закликає до якнайшвидшого припинення війни та відновлення миру.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK