Луческу: Спортсмени - не солдати. Вони можуть багато чим допомогти, але виконуючи свою роботу

Тренер Динамо наголосив на важливості благодійних матчів, які проводить його команда.
2022 г., 26 червня, 17:58
Мірча Луческу / Getty Images
Мірча Луческу / Getty Images

Головний тренер Динамо Мірча Луческу висловився про розв'язану росіянами війну проти України та благодійні матчі, які київська команда проводить з метою збору коштів для допомоги українському народу.

"Я виїхав з Києва разом зі своїми гравцями, щоб мати можливість допомагати зі сторони. Я також дав зрозуміти людям, що спортсмени - не солдати. Вони можуть багато чим допомогти, але виконуючи свою роботу - футбольну.

Ми також проводимо благодійні матчі, щоб зібрати гроші та відправити їх через асоціацію до України. Але ми граємо у них не лише для вболівальників. Протягом 90 хвилин можна привернути увагу до того, що відбувається в Україні, а ті, хто хоче протестувати проти війни, можуть це зробити під час матчів.

Читайте також: Хавбек Динамо: Складно налаштовуватись на матчі, але ми розуміємо, що граємо у тому числі для наших військових

Наразі, крім дортмундської Боруссії, нам допомагали лише клуби зі Східної Європи. Це невеликі клуби. Це сигнал, який ми подаємо усьому світу. Із іншого боку, Швейцарія завжди була країною, яка допомагала нам.

Коли розпочався конфлікт, усі хотіли допомогти. Але згодом усе перетворилося на рутину. Люди почали забувати. Коли інші люди вмирають, є голод. Я та моя команда хочемо нагадати, що ще не все закінчено. Десь у Європі триває страшна війна", - розповів Луческу в інтерв'ю Blick.

Раніше Динамо назвало заключного суперника у серії благодійних матчів зі швейцарськими клубами. Загалом кияни проведуть п'ять поєдинків із представниками Швейцарії.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK