Йовічевіч: Команда не може бути готовою за тиждень

Тренер Шахтаря підбив підсумки свого дебютного матчу на чолі команди.
2022 г., 23 липня, 18:08
Ігор Йовічевіч / ФК Шахтер Донецк
Ігор Йовічевіч / ФК Шахтер Донецк

Головний тренер Шахтаря Ігор Йовічевіч поділився думками про свій перший матч на посаді наставника команди, в якому "гірники" зіграли внічию 3:3 з нідерландською Фортуною Сіттард.

"Очікувано важкий матч. Перша гра після семи днів роботи. Знали, що буде дуже тяжко, адже хлопці відчували велику відповідальність, стресову ситуацію. Відсутність ігрового ритму відчувалася, особливо в першому таймі протягом 25 хвилин, коли суперник зумів скористатися простором і часом, добре відіграв і домінував цілковито. Після поперечини Джурасека ми вже відчули, що можемо краще грати. Команда додавала, до кінця тайму забила один і другий м’яч, а в останні 15 хвилин створила кілька натренованих за тиждень ситуацій у матчі із суперником, який невдовзі розпочинає чемпіонат та має ігровий тонус, що відчувався на полі. На початку другого тайму хлопці старалися і проводили ті комбінації, які ми напрацьовували. Можливо, було менше темпу й ритму з боку противника, але наш темп був хорошим, і, можливо, ми навіть заслуговували на перемогу.

Потрібно просто продовжувати ще більше часу працювати над тим, що вже розпочали. Ще є багато сегментів, чого за тиждень неможливо зробити: це перехід із позиційної в активну оборону, пресинг, хоча ідея була такою, щоб "жити" на половині поля суперника і не давати йому зручно розпоряджатися м’ячем, щоб нейтралізувати контратаки, які противник дуже ефективно використовує в чемпіонаті.

Команда не може бути готовою за тиждень. Ми тільки закладаємо фундамент ігрової дисципліни, вигляду. Ми хочемо, щоб уболівальники подивилися на команду вперше і зрозуміли, чого ми прагнемо: чи хочемо грати низьким блоком, чи хочемо бути на половині поля суперника, домінувати у грі через м’яч, бути агресивними і бути відважними.

Нас мотивує те, що із кожним днем будемо іще кращими, що нам уже вдалися кілька речей, над якими працювали цього тижня. Це не надто просто. Можу сказати, що гравці добре навчені, мають інтелект. Хлопці молоді й талановиті, повинні додати ще жорсткості, стійкості, щоб вони були конкурентоспроможними. А для цього потрібний лише час. Час – союзник молодих гравців", - наводить слова Йовічевіча офіційний сайт Шахтаря.

Зазначимо, на ISPORT доступне відео голів та огляд товариського матчу Фортуна - Шахтар (3:3).

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар Ігор Йовічевіч

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK