Йовічевіч - про поразку від Аякса: Такі матчі дають зрозуміти, де ми знаходимося

Наставник Шахтаря оцінив товариську зустріч із амстердамським клубом.
2022 г., 27 липня, 17:57
Ігор Йовічевіч / ФК Шахтер Донецк
Ігор Йовічевіч / ФК Шахтер Донецк

Головний тренер Шахтаря Ігор Йовічевіч поділився думкою щодо поразки від Аякса з рахунком 1:3 в контрольному матчі.

"Діагностику вже зроблено: такі матчі, такі тести із суперником рівня Ліги чемпіонів - великий виклик для розуміння того, де ми знаходимося, адже вже за місяць такі команди протистоятимуть нам у офіційних іграх.

Маємо розуміти, що ми працюємо лише 12 днів, але хлопці старалися, виходили досить цікаві ситуації у побудові атаки. Я похвалив футболістів, адже у них настільки високий інтелект, що за 12 днів вони зрозуміли деякі фази атаки, і тут, на Йоган Кройф Арені, так сміливо грали в першій зоні, переводили м’яч і просувалися в іншу зону. І, звісно, у таких матчах слід мати терпіння й використовувати простір.

Читайте також: Шахтар вийшов на матч з Аяксом у футболках із назвами українських міст замість прізвищ

Ми мали більше попрацювати на контратаках, адже було видно - багато простору буде попереду. І в нас виникали непогані ситуації, щоб вести в рахунку з більшою різницею, приймати найкращі рішення за останнього паса, сміливіше брати на себе ініціативу. Загалом можу похвалити команду за зусилля і мотивацію рухатися вперед. Звісно, програвати завжди неприємно, не люблю програвати навіть на тренуваннях, навіть на зборах, але все одно можу тільки похвалити.

Коли на полі відбувається те, про що ми говорили на теорії, коли виходить реалізувати план на гру, - це мотивація для самих футболістів, адже вдається все те, що ми тренуємо. Немає кращої мотивації, аніж момент, коли футболісти бачать, що робота дає плоди. І потрібно іще більше ризикувати. Адже кожен із нас, як людина, є результатом тих життєвих ризиків, які ми на себе брали. Я попросив гравців, щоб вони не йшли з поля, не зробивши того, чого вимагає команда: брати на себе ініціативу, спробувати перевести м’яч, спробувати бути агресивніше, стати тут і зараз лідером і проявити себе. Ось через гол вистрілив Михайло Мудрик - і цим усе сказав. Усе гаразд, рушаймо далі. На нас чекає багато роботи, але поки що можемо бути задоволені", - цитує Йовічевіча офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, що на ISPORT доступне відео голів та огляд матчу Аякс - Шахтар (3:1).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK