Йовічевіч - про розгром від Роми: Для Шахтаря це гарний урок

Тренер оцінив виступ своєї команди, яка пропустила п'ять голів без відповіді.
2022 г., 8 серпня, 18:58
Ігор Йовічевіч / ФК Шахтер Донецк
Ігор Йовічевіч / ФК Шахтер Донецк

Головний тренер Шахтаря Ігор Йовічевіч поділився думками про товариський матч із Ромою, в якому його команда зазнала розгромної поразки з рахунком 0:5.

"Важкий матч, якщо ми дивимося за результатом. Це хороший тест для нас - побачили кілька ситуацій, які будуть нам корисні, моменти, над чим нам треба працювати. Порівнювати наші з Ромою склади наразі складно, навіть несправедливо - і за бюджетами, і за рівнем футболістів.

Перший тайм для нас вийшов хорошим упродовж 30 хвилин: успішно виходили з-під пресингу Роми, виходило те, над чим працювали на тренуваннях. Супернику було складно знайти між лініями Дзаньйоло та Дібалу, якого не було видно взагалі у перші півгодини. Але точкові моменти та помилки визначили перебіг матчу. Є різниця між тим, щоб іти на перерву з 1:0 або 3:0. Думаю, саме тут змінилася гра, емоції футболістів. І, звичайно, гравці такого рівня, як у Роми, з такою атмосферою на стадіоні карають за кожну помилку.

У другому таймі також через комбінації у нас виходило достатньо, але не було конкретики в останній третині поля. У цьому випадку, як кажуть, все купується грошима, тому й торгуються на європейському ринку гравці по 70, 100 мільйонів. Тож для нас це гарний урок - подивитися, де ми зараз знаходимося, що ми успішно зробили, що робили не на тому рівні.

Рома - фізично потужна команда, яка обігрувала нас у єдиноборствах. Вони вже зараз розпочинають чемпіонат, і це також невеликий нюанс. У нас ще є над чим попрацювати. Тому готуватимемося далі. Вважаю, цей матч піде нам в актив, незважаючи на результат. Настрій нам такий результат не зіпсує, хоч він виглядає не дуже добре. Але маємо розуміти, з ким ми грали, де грали, в якій атмосфері - і для багатьох футболістів це перший подібний досвід. Скажу ще раз: особливо перший тайм піде в актив, другий тайм теж із комбінаторики, але помилки наших футболістів під таким тиском визначили результат матчу", - наводить слова Йовічевіча офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, на ISPORT доступно відео голів і огляд матчу Рома - Шахтар (5:0).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK