Ярмолюк і три гравці Руху виїхали за кордон як волонтери, Кочергін офіційно не залишав Україну - джерело

Стало відомо, як українські футболісти могли залишати територію країни для переходу в іноземні клуби.
2022 г., 28 вересня, 22:35
Єгор Ярмолюк / brentfordfc.com
Єгор Ярмолюк / brentfordfc.com

Ведучі проекту KDK Сергій Болотніков і Андрій Сеньків поділилися інформацією про те, як деякі українські футболісти перетинали кордон країни під час війни, щоб здійснити свої трансфери до закордонних клубів.

Олексій Сич під час переходу з Руху в Кортрейк залишив Україну як волонтер за системою "Шлях" (мобільний додаток від Міністерства цифрової трансформації України, за допомогою якого водії призовного віку можуть перетинати кордон, якщо перевозять гуманітарну допомогу чи медичні вантажі). За системою "Шлях" за кордоном можна перебувати не більше 30 днів.

За допомогою системи "Шлях" виїхали з України та перейшли до інших команд й інші гравці Руху: Данило Кондраков до литовської Судуви та Роман Карасюк до вірменського Пюніка.

Так само Єгор Ярмолюк перейшов із Дніпра-1 до англійського Брентфорда.

Читайте також: Новий українець в Англії: хто такий Єгор Ярмолюк і чи має він шанси?

Колишній півзахисник Зорі Владислав Кочергін, який навесні перейшов у польський Ракув, за документами, не перетинав кордон, а перебуває в Україні. Зазначається, що футболіст міг дати хабар, або це сталося через хаос на кордоні в перші дні повномасштабного російського вторгнення. Футболіста могли пропустити через кордон, але не відзначити це у документах.

Схожа ситуація з Юрієм Батюшиним, який перейшов із Металіста 1925 року в грузинську Ділу. Його виїзд із України також не задокументований, але він виїжджав через Крим.

Колишній захисник Зорі Валерій Дубко влітку перейшов до бельгійського Дендера. Він виїхав з України за дозволом Львівської ОВА, який отримали й інші гравці луганського клубу, щоби поїхати 30 червня на збори до Польщі. Внаслідок цього Дубко не повернувся з командою в Україну, а став гравцем клубу з другого бельгійського дивізіону.

Ще один колишній гравець Зорі Денис Фаворов перейшов до клубу четвертого польського дивізіону Вечиштей, але дозвіл на виїзд він отримав не від Львівської ОВА, а від голови Державної прикордонної служби України. Дозвіл ОВА він не міг отримати, оскільки Зоря оголосила про те, що він залишив команду, до виїзду з України. Можливо, він отримав такий дозвіл у складі Ворскли, яка їхала на єврокубковий матч до Швеції та до якої Фаворов мав перейти.

Раніше ISPORT підбив підсумки літнього трансферного вікна для клубів української Прем'єр-ліги.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK