"Нікому не вдавалося, а він зробив": Палкін оцінив роботу Йовічевича у Шахтарі

Директор Шахтаря поділився думкою щодо зміни вектора роботи команди у 2022 році.
2022 г., 29 грудня, 12:24
Ігор Йовичевіч / ФК Шахтер Донецк
Ігор Йовичевіч / ФК Шахтер Донецк

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін підбив підсумки 2022-го року для донецької команди.

За словами функціонера, команда прожила важкий етап, проте стала лише сильнішою.

"Справді, 2022 рік змінив плани всіх українців, зокрема й нашого клубу – персоналу, футболістів. Як результат війни, що розпочалась, ми втратили половину команди – 15 гравців залишили основний склад, пішов тренерський штаб. Фактично ми почали будувати команду з нуля. Так, у нашій новій історії, протягом останніх 20 років, уже було таке, що ми перебудовували команду: приходили нові футболісти, приходив новий тренерський штаб. Однак у такому екстреному варіанті це сталося вперше. І, сподіваюся, востаннє".

Читайте також: Бразильський клуб домовився про продовження оренди півзахисника Шахтаря

"Усе доводилося починати спочатку, ніхто не міг гарантувати результат, адже все відбувалося дуже швидко і складно було щось планувати. Коли маєш горизонт планування в кілька днів, а не так, як у клубів у Європі – рік, два, чотири, п’ять, – то тут складно оперувати. Принаймні ми зробили максимум і сьогодні можемо аналізувати, підбивати підсумки виконаної роботи".

Палкін оцінив роботу Ігора Йовічевича, який очолив Шахтар влітку цього року.

"Коли ми ухвалювали рішення і щодо футболістів, і щодо тренерського штабу, то розуміли: у тій ситуації, у якій ми перебували, складно було гарантувати успіх на 100 відсотків. Тому були сумніви щодо багатьох напрямів. Проте було ухвалено рішення, й ці рішення нам сьогодні говорять про те, що це було правильно, що та дорога, той шлях, який ми вибрали, був правильним. І Йовічевіч, і його команда показали себе чудово. У той момент, коли тобі потрібно переключити футболістів з воєнних буднів, із того, що відбувається в країні, на футбол, на результат – ось тут і спрацювало те, що Ігор є дуже сильним мотиватором. І він зміг достукатись до самих глибин футболіста й змусити його десь переступити через себе, показати футбол, якого до цього він не показував узагалі. Ось у цьому і є головна фішка, найважливіший результат, якого він досягнув. Він настільки сильний мотиватор, що згуртував команду.

Я ж багатьох футболістів добре знаю і на полі, і поза полем, і розумію, що до декого дуже складно взагалі достукатись. До Йовічевіча це не вдавалося нікому, а він зробив. Я просто бачив реакцію цих хлопців стосовно нього, тренерського штабу – і мене все дуже дивувало. І потім, коли ти вже все це складаєш, то розумієш, що тренер створив команду. У тебе може бути багато індивідуально сильних футболістів, зірок, а він зробив команду-зірку, де один за всіх і всі за одного. Це те, що він зробив у потрібний момент часу: саме тоді було важливо команду, яку ми щойно зібрали, на колінах зліпили, об’єднати в одне ціле. І частина сезону нам знадобилася саме на цю роботу. Наступний етап – буде вже вдосконалення футбольних принципів, які здійснюються на самому полі. Це вже інший етап, і оцінюватимемо ми його, можливо, з іншого боку", - відзначив Палкін.

Нагадаємо, у турнірній таблиці УПЛ Шахтар іде на другому місці, поступаючись Дніпру-1. За підсумками єврокубкової осені клуб пробився у єврокубкову весну, де зіграє у Лізі Європи.

Раніше Йовичевич прокоментував підписання грузинського захисника до Шахтаря.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK