Палкін: ФІФА було соромно, коли їм пред'явили, що вони ставлять Україну на один рівень із росією

Гендиректор Шахтаря розповів про судовий розгляд із Федерацією, через яку українські клуби опинилися у непростому становищі.
2022 г., 29 грудня, 13:24
Сергій Палкін
Сергій Палкін

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін в інтерв'ю для офіційного сайту клубу розповів, як просуваються справи в суді у справі, пов'язаній з ФІФА, через яку багато українських клубів втратили як футболістів, так і гроші.

"У нас 22 грудня було засідання CAS у Лозанні, і я вважаю, що ми виступили досить добре: наша команда виглядала впевнено, ми надали всю наявну інформацію, усю доказову базу про те, що ФІФА ухвалювала неправильні рішення".

"Крім того, під час самого засідання, де були присутні представники ФІФА та судді, одним з моїх головних меседжів були такі слова: "Як ви можете Україну трактувати так само, як росію? Якщо ви не розумієте різниці, то я можу вам зараз пояснити". І я бачив, що їм цієї миті було соромно, вони ніби нижче зростом ставали, коли про це їм говориш".

"Я намагався достукатися до них. Адже є обговорення щодо суті питання, а є спільні розмови, і в них я пояснював, що нас підтримує весь світ, а вони ставлять Україну на один рівень із росією і так само до нас ставляться".

"Знаєте, це як усі думали, що росія протягом двох днів з нами розбереться, проте досі в них це не виходить. Так само і з ФІФА: так, ми можемо програти бій, але війну ми не програємо з однієї простої причини – за нами правда. І правда має перемогти – як на полі бою в нашій країні, так і в наших взаєминах із ФІФА".

У цьому ж інтерв'ю Сергій Палкін оцінив роботу Ігоря Йовічевіча, який влітку замінив Роберто Де Дзербі на посаді тренера "гірників".


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK