Алієва могли вигнати зі збірної України U-21 на ЧЄ-2006, але за нього заступилися друзі

Екс-гравець Шахтаря згадав момент, який міг змінити долю національної команди на турнірі.
2023 г., 6 січня, 00:52
Олександр Алієв
Олександр Алієв

У 2006 році молодіжна збірна України під керівництвом Олексія Михайличенко вирушила на поля Португалії, щоб виступити на чемпіонаті Європи.

Тоді "жовто-сині" зуміли дістатися фіналу турніру. Але все могло піти за іншим сценарієм через інцидент із Олександром Алієвим.

Екс-форвард Шахтаря Руслан Фомін в інтерв'ю для ПРОФУТБОЛ Digital розповів, як Михайличенко мало не вигнав Алієва з розташування збірної.

"В Колі Іщенка народився син. Вранці були збори, Саня Алієв надягнув окуляри, бейсболку. Було видно, що ніч вдалася. Михайличенко його кличе і каже: "Саша, а що з тобою таке?" Той: "Санич, та все нормально". І в цей момент він йому каже: "Збирай речі та їдь додому". Алієв сказав: "Добре", взяв сумку і пішов".

"Сидимо в автобусі, вже в аеропорт їхати, а він узяв сумку та поїхав додому. І ми, Іщенко, Мілевський, я, Рибка, почали "впрягатися за кента". Іщенко пояснив, що в нього народилася дитина, і він виставився. І ми всі підтримали, сказали, що сиділи всією командою, він не сам був".

Михайличенко питає: "Ви берете відповідальність?" Ми сказали "так" і Михайличенко сказав його покликати. А Алієв потім ще сказав: "Санич, ви ще у фіналі будете".

Як усім чудово відомо, слова Алієва збулися і збірна України дійшла до фіналу, де, на жаль, розгромно поступилася Нідерландам 0:3.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK