Шахтар оскаржить рішення CAS у справі проти ФІФА

Сергій Палкін окреслив плани клубу у суді.
2023 г., 24 січня, 14:00
Сергій Палкін / ФК Шахтер Донецк
Сергій Палкін / ФК Шахтер Донецк

Донецький Шахтар продовжує позиватися до ФІФА через запровадження нових правил про призупинення контрактів легіонерів.

Спортивний арбітражний суд у Лозані відмовив українському клубу у позові до ФІФА про відшкодування 50 мільйонів євро, проте Шахтар продовжить далі захищати свої права.

Як повідомив гендиректор українського клубу Сергій Палкін, "гірники" мають намір оскаржити рішення Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS).

"Ми не задоволені рішенням CAS і будемо подавати апеляцію. Ми звернемося до федерального суду Швейцарії, до Європейської комісії, тому що ми вважаємо, що ФІФА порушила антимонопольне законодавство.

Якщо наприкінці цього сезону ФІФА продовжить використовувати це правило, багато гравців, яких ми підписали раніше, розірвуть свої контракти та підуть безкоштовно. Як ми можемо жити в цьому середовищі? Наші збитки становлять 40 мільйонів до червня 2023 року, але якщо ФІФА продовжить правило ще на рік, ми матимемо збитки в 70 мільйонів. З деякими гравцями розірвуть контракти, і збитки зростуть. Ми також зустрінемося з Європейською асоціацією клубів, щоб створити низку документів, які змінюють систему, що дозволить нам вигравати судові позови з ФІФА", - наводить слова Палкіна As з посиланням на EFE.

Читайте також: Один пішов за 100 млн євро, а інший вимушено втікає: Паралельні реальності Шахтаря та Динамо

Нагадаємо, CAS відхилив позов Шахтаря. Команда суддів, яка займалася справою клубу, заявила, що оскаржуване рішення було наслідком законної мети у світлі Статуту ФІФА, і що вжиті заходи не були дуже непропорційними і залишалися в рамках дискреційних повноважень, наданих ФІФА швейцарським законодавством.

Раніше повідомлялося, що фанати Арсеналу погрожували Срні після зриву трансферу Мудрика.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK