Луческу: У мене враження, що Монзуль знущається над Динамо

Румун піддав критиці українку за її суддівство в матчі з Інгульцем.
2023 г., 4 березня, 18:43
Мірча Луческу / Getty Images
Мірча Луческу / Getty Images

Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу вибухнув тирадою у бік судді матчу проти Інгульця Катерини Монзуль.

Румунський фахівець заявив, що у нього складається враження, що Монзуль просто знущається над столичним клубом.

"Перш за все, вітаю команду-суперницю, вона досягла того, чого прагнула, за рахунок великої самовіддачі та хорошої організації гри.

Але варто зазначити, що обидва м'ячі було забито після грубих помилок арбітрів. І під час першого взяття воріт був фол - суперник зіграв не в м'яч, а в нашого гравця. Під час другого взяття воріт була гра рукою. Такі ж фоли в інший бік арбітр фіксувала. Неправильне трактування епізодів призвело до двох голів "Інгульця", а також викликало нервозність наших гравців, які почали сваритися з арбітром. До цього додався рахунок 0:2, з якого треба було відіграватися.

Подібне трактування епізодів ми бачимо не вперше, це вже четверта чи п'ята подібна гра. У нас уже були й вилучення. Виникає багато запитань, зокрема чому ці помилки в трактуванні відбуваються в односторонньому порядку і завжди не на нашу користь.

Під час другого голу під час відбору м'яча суперник підіграв собі рукою, після чого почалася гольова контратака. Арбітр сказала, що гра рукою була, проте це не фол. Яке правило вказує на те, що це не фол?

Увесь цей час я мало говорив про суддівство, однак змушений визнати, що ці помилки впливають на гру. Таке враження, що вона просто знущається над нашою командою та нашими гравцями.

Луческу висловив сподівання, що українка більше ніколи не буде судити матчі за участі Динамо.

У нас хороша, здібна молодь. Сподіваюся, що разом зі старшими партнерами ці хлопці подолають цей момент, загартуються. Я бачив їх у роздягальні, всі дуже засмучені. Сподіваюся, що Катерина більше не буде судити наші матчі. Не буду перераховувати всі матчі, але в кожному ми мали проблеми через неї. Мені шкода, що наші молоді гравці, які дебютують, з перших ігор стикаються з несправедливим суддівством. Для їхнього розвитку це погано.

Заважала метушня, викликана тим, що треба було відігравати гандикап у два м'ячі. Крім того, причиною нервозності гравців були суддівські помилки. Ми втратили контроль над ходом гри через сварку з арбітром. Молоді гравці, такі як Дячук, Ванат, Царенко, та й не тільки молоді в такій ситуації не можуть контролювати свої емоції. А треба було думати про свою гру. Ця нервозність нам заважала", - заявив наставник "біло-синіх".

На нашому сайті доступний звіт по матчу Динамо - Інгулець.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK