"Я ніколи не був боягузом": Луческу розповів, чому не поїхав з України

Румунський фахівець не зміг підвести клуб.
2023 г., 18 березня, 15:43
Мірча Луческу / Getty Images
Мірча Луческу / Getty Images

Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу розповів, чому він не поїхав з України, коли почалося повномасштабне вторгнення.

За словами румунського фахівця він не міг підвести клуб, до того ж він ніколи не вважав себе боягузом, щоб тікати за першої можливості. А можливості, до речі, у нього були.

"Сирени продовжують лунати, сьогодні під час тренування були двічі. Звичайно, цього немає на заході країни. Але тут, у Києві, ми ближче до кордону з Росією, і якщо відбуваються якісь рухи, сирена одразу сповіщає нас.

Вам може бути цікаво, чому я все ще тут? Я ніколи не був боягузом, і зараз я не боягуз, навіть коли все дуже складно.

Влітку я міг перейти у Фенербахче. Але я залишився, я не можу жити без футболу. Я не знаю, як довго я залишуся, тому що приходить час, коли я повинен буду сказати "все". Я, звичайно, думаю про цей момент, особливо коли не видно світла в кінці тунелю. Тренер, який звик до успіху, страждає вдвічі більше, ніж той, хто звик до чогось іншого.

Дуже складно, коли ти все життя боровся за перемогу, а потім змирився з ненормальною ситуацією, тому що це ненормальна ситуація, коли ти вже не можеш думати про роботу, а насамперед думаєш про те, що відбувається, про тих, хто страждає. 

Я думаю про своїх гравців - їх важко вивести на високий ментальний рівень, тому що в них інші турботи, пов'язані з сім'єю, друзями. Це непросто", - сказав румунський тренер київського Динамо в інтерв'ю Sport Total FM.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK