Деніл Кастільо: унікальний гравець, яких немає в в нинішньому Шахтарі

ISPORT знайомить читачів з новачком донецького Шахтаря.
2023 г., 25 квітня, 09:30
Деніл Кастільо / ФК Шахтер Донецк
Деніл Кастільо / ФК Шахтер Донецк

Діючий лідер чемпіонату України донецький Шахтар продовжує підсилюватися і ось напередодні оголосив про підписання чергового новачка – юного таланта з Еквадору.

Редакція ISPORT вирішила розповісти своїм користувачам про новенького футболіста в українській Прем'єр-лізі.

Хто такий Деніл Кастільо?

  • Повне ім'я: Деніл Даніель Кастільо Пресіадо
  • Країна: Еквадор
  • Вік: 19 (24 березня 2004 року)
  • Амплуа: опорний півзахисник
  • Рідний клуб: ЛДУ Кіто

Кастільо не просто молодий футболіст, він взагалі не має досвіду виступів на дорослому рівні. В рідному ЛДУ Кіто йому не довіряли ігрового часу в першій команді, а тому він виступав за дублюючий склад.

Та "засвітитися" Деніл встиг в молодіжній збірній Еквадору, де вже в 18 років почав грати за 20-річних і з того часу є основним гравцем цієї команди, а на Південноамериканські ігри, де Еквадор завоював срібні нагороди, Кастільо поїхав  в якості капітана команди.

Що може дати Шахтарю?

Наразі Кастільо – дуже сирий гравець, звісно як мінімум перші 4-5 місяців підуть на адаптацію в країні та колективі.

Деніл гравець центру поля, який виступає на позиції опорного півзахисника, або ж одного з двох центральних хавбеків.

189 сантиметрів зросту роблять Кастільо найвищим польовим гравцем команди наряду з іншим новачком-південноамериканцем Кевіном Келсі. Як сказав спортивний директор Шахтаря Даріо Срна, такого гравця як еквадорець, в команді більше немає.

І це схоже на правду. Деніл в матчах за молодіжну збірну Еквадору встиг показати, що його довгі ноги дуже допомагають йому грати в захисті, він не боїться йти в підкати та стики. Але при цьому Кастільо не "типічний" опорник.

У цього хлопця явно присутня техніка, він дуже непогано володіє м'ячем і має чудовий дриблінг, не боїться йти вперед, протягувати м'яч в атаку і обігрувати суперників. Хоча останнє можна відвести і до мінусів, адже часто Деніл заграється і може втратити м'яч, що приведе до атаки на його ворота.

Ще один мінус, який вдалося помітити, Кастільо не націлений на ворота, навіть якщо у гравця виникає можливість для удару здалеку, він нею практично ніколи не скористається.

Коли ми побачимо Кастільо на футбольному полі?

В футболці Шахтаря – не скоро. Насправді, футболіст приїхав в Україну не надовго, адже найближчими днями він повернеться в Південну Америку.

Менше ніж за місяць в Аргентині стартує чемпіонат світу серед молодіжних збірних, той самий, чинним чемпіоном якого є Україна, Кастільо має зіграти на турнірі.

Збірна Еквадору потрапила до однієї групи з США, Словаччиною та Фіджі, матчі відбудуться 20, 23 та 26 травня відповідно. Тому, хто хоче подивитися на хлопця, варто записати ці дати в календар.

Уже після ЧС він повернеться в стан Шахтаря, з яким розпочне підготовку до нового сезону.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK