Зоря святкує 100 років від дня заснування клубу

Найстаріший клуб Української Прем'єр-ліги відзначає великий ювілей.
2023 г., 5 травня, 17:40
Зоря Луганськ / ФК Заря
Зоря Луганськ / ФК Заря

Цього дня, 5 травня 1923 року, у Луганську було створено першу футбольну команду робітничого клубу паровозобудівного заводу ім. Гартмана (нині Луганськтепловоз) під назвою Металіст, яка в майбутньому стала такою, якою її знають зараз – Зорею.

"Чорно-білі" на своєму офіційному сайті опублікували короткий екскурс до історії клубу.

"5 травня 1923-го року, за назвою тоді ще Металіст почалася історія луганської Зорі - самобутнього клубу, який на власних прикладах показав, що не буває нічого неможливого!".

"Як і у всіх команд, у "чорно-білих" були різні часи – часи зльотів та падінь, часи великих перемог та часи поразок. Але всіх нас – керівництво клубу, гравців, персонал команди та вболівальників єднає любов до футболу, а саме – любов до луганської "Зорі".

"Хтось згадує, а хтось, читаючи історію клубу з Луганська дізнається, який шлях ми пройшли, які тяжкі періоди ми пройшли та проходимо, але навіть попри це, клуб ставав чемпіоном радянського союзу у 1972-му році (до речі єдині з не столиці!), були фіналістами Кубку у 1974 та 1975-му роках".

Джерело: ФК Заря

"Напевно, останнє десятиліття є найскладнішим в історії Зорі. Через війну вже 9 років ми граємо не вдома. Але, як виявилось, ці негаразди згуртували нас, зробили ще сильнішими. Вже в новітній історії наша команда тричі ставала бронзовими призерами Чемпіонату України, двічі грала у фіналі Кубку країни, є постійним учасником відбіркових та групових етапів єврокубків".

"Треба розуміти, що за всіма цими результатами стоїть кожен з нас, хто робив все для успіху, хто вболівав за Зорю" вдома та на виїзді".

"Дякуємо вам всім, за відверту любов, за те, що залишаєтесь разом з нами. Ми пишаємось минулим, віримо в сьогодення та розуміємо - неможна зупинятися на досягнутому. Впевнені, що найгучніші перемоги ще попереду! Зі святом, Зоря!".

Також луганці опублікували відео з привітаннями клубу від тих, хто безпосередньо брав участь у становленні Зорі.

Історія назв 

  • 1923—1936 — Металіст
  • 1936—1948 — Дзержинець
  • 1948—1964 — Трудові резерви
  • 1952—1953 — Дзержинець
  • 1954—1956 — Авангард
  • 1957—1963 — Трудові резерви
  • 1964—1992 — Зоря
  • 1992—1997 — Зоря-МАЛС
  • 1997—зараз — Зоря

Наразі луганська Зоря посідає третє місце у таблиці УПЛ, маючи 52 очки після 24 зіграних турів. Команда Патріка ван Леувена відстає від Дніпра-1, який іде другим, на два очки (у дніпрян є матч у запасі).


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK