Прогноз на УПЛ: Динамо нав'яже боротьбу Шахтарю за трофей, а Оболонь, швидше за все, вилетить

Редакція ISPORT спробувала передбачити результати майбутнього сезону.
2023 г., 28 липня, 12:25
Олександр Зубков / fcshakhtar.com
Олександр Зубков / fcshakhtar.com

Вже цієї п'ятниці, 28 липня, стартує новий сезон української Прем'єр-ліги. Клуби за рівних умов розпочнуть кампанію-2023/24, пройшовши дистанцію в 30 турів.

УПЛ поповнили три нові команди, які з приходом до вищого елітного дивізіону солідно посилилися, щоб мати змогу конкурувати з суперниками.

Водночас досвідчені представники чемпіонату також здійснили кілька важливих підписань, посиливши себе чи послабивши суперника.

Зважаючи на це, редакція ISPORT вирішила спрогнозувати результати майбутнього сезону УПЛ.

Хто стане чемпіоном?

Богдан Войченко

Цілком імовірно, що жодної інтриги не буде у новому сезоні. За трофей боротимуться лише дві команди – Шахтар та Динамо. Донецький клуб змінив тренера та зробив пару вдалих підписань, але й кияни осторонь не стояли, оформивши кілька переходів, а також повернувши Андрія Ярмоленка. 

У цьому протистоянні невелике лідерство мають біло-сині. Клуб не змінював наставника і під кінець минулої кампанії знайшов свою гру, що позитивно позначилося на результатах. Із ймовірністю 51 на 49 відсотків на мою думку Динамо стане чемпіоном, проте дорога до трофею явно не стане легкою прогулянкою для команди.

Василь Войтюк

Не можу повністю погодитися із колегою. Так, навряд чи в цьому сезоні у нас буде схожа на минулорічну казку Дніпра-1 ситуація і традиційно за титул будуть боротися лише гранди, але чи є шанси у Динамо?

Підписання Ярмоленка та повернення Бражка - це звісно круто, та схоже, що не достатньо. Особливо виділяються проблеми в центрі оборони, де найдосвідченішим є травматичний Попов, а за його спиною Сирота та молоді Дячук і Біловар. Не дуже схоже на чемпіонську оборону.

Тим часом у Шахтаря склад практично не змінився, лідери поки всі на місці, Судаков, Бондаренко та інші тільки набралися досвіду і стануть ще кращими футболістами ніж були, тому наразі, особисто моя думка, у Шахтаря немає конкурентів.

Хто опиниться в зонах вильоту і плей-офф

Василь Медвідь

На жаль, за нашими прогнозами київська Оболонь, щойно повернувшись в УПЛ, одразу ж її покине. Столичний колектив не вражав рівнем гри і в першій лізі, а трансферна кампанія вкрай посередня. Другим клубом, який точно вилетить, має всі шанси стати Верес, який зберіг прописку в чемпіонаті України в останній момент.

Що ж стосується ще одного новачка, то ЛНЗ, ймовірно, зачепиться за зону плей-офф. Черкаський колектив посилився кількома талановитими футболістами і досвідченими виконавцями, які допоможуть у виконанні завдання, а компанію йому там складе закарпатський Минай або львівський Рух.

Василь Войтюк

Більшість команд входять в новий сезон зовсім іншими колективами, якими ми бачили їх минулого року. І дійсно, з трьох новачків саме Оболонь виглядає тим колективом, у якого найгірші шанси в новому сезоні.

Цікаво також буде поглянути на Металіст 1925, який в минулій кампанії був дуже близьким до потрапляння в стикові матчі, але все ж зміг провести непогану кінцівку і втриматися в елітному дивізіоні.

Хто вийде до єврокубків?

Богдан Войченко

За підсумками минулого сезону Шахтар, Дніпро-1, Зоря, Динамо і Ворскла вибили собі путівки в турніри під егідою УЄФА.

У прийдешньому сезоні розклади будуть схожими на ті, що були і рік тому, коли ці п'ять колективів пробилися в єврокубки, щоправда, з одним сюрпризом.

На жаль, у плані виходу в Лігу чемпіонів інтриги не буде, адже Шахтар і Динамо посперечаються за пряму путівку, а ось далі все буде набагато цікавіше.

Зоря і Дніпро-1 мають непогані шанси вхопитися за Лігу Європи, і навіть буде прикро, коли один із колективів вирушить до Ліги конференцій, куди, за нашими прогнозами, несподівано зможе кваліфікуватися і Полісся, яке проводить солідну трансферну кампанію, як для новачка.

Хто боротиметься, але не дотягне до єврокубків

Василь Медвідь

У минулій кампанії ця доля дісталася Кривбасу та Олександрії. Ймовірно, що в майбутньому сезоні цим клубам також не вдасться досягти своєї мети. Колектив Руслана Ротаня втратив безліч лідерів, а замінити їх не зумів. Криворізька команда ж просто проводить недостатньо переконливу підготовку до старту УПЛ.

Щось схоже на ситуацію Олександрії відбувається і у Ворсклі, яка, як уже було сказано, пробилася минулого сезону до Ліги конференцій. Полтавчан покинули Таулянт Сефері, Василь Кравець і Рікарду Лопеш. Замін їм поки не було знайдено, а фінансова ситуація клубу ставить під сумнів те, чи будуть вони знайдені в принципі.

З трансферів на вхід поки тільки захисник Тьяго Сантана, якого взято в оренду. Якщо порівнювати з тим же Поліссям, то порівняння не на користь колективу Віктора Скрипника.

Нагадаємо, УПЛ стартує вже 28 липня матчем між Оболонню і Колосом. На нашому сайті ви можете дізнатися розклад усіх матчів чемпіонату України

КЛЮЧОВІ СЛОВА: УПЛ прогноз

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK