Жахлива травма Бондаря, скандал із Вернидубом та камбек Руху: підсумки першого туру УПЛ

ISPORT.ua виділяє найважливіші моменти стартових ігор чемпіонату України.
2023 г., 31 липня, 10:30
Юрій Вернидуб / ФК Кривбас
Юрій Вернидуб / ФК Кривбас

У минулі вихідні вболівальники української Прем'єр-ліги спостерігали повернення турніру.

Вже з першого туру команди подарували масу емоцій, включаючи скандали, шикарні голи та дивовижні повороти матчів.

ISPORT.ua підбиває підсумки першого туру чемпіонату України з футболу.

Читайте також: Трансфери УПЛ: Петряк перейшов у Чорноморець, ЛНЗ орендував гравця Шахтаря

Дебют туру

Ключова персона: Бені Макуана (Полісся)

Житомирський клуб дебютував в УПЛ після успішного виступу у Першій лізі. У суперниках Полісся мав Верес, який за підсумком минулого чемпіонату ледь не вилетів.

У літнє трансферне вікно Полісся підписало Бені Макуана, який раніше виступав у Монпельє. Здавалося, що трансфер Конголезького нападаючого дуже суперечливий, але він уже на другій хвилині відзначився голом. Форвард показав свою швидкість та вміння реалізовувати момент. 

Після голу футболіст продовжував бути найкращим на полі та змушував захисників Вереса боротися проти нього лише величезною кількістю порушень правил. Однозначно найкращий новачок першого туру.

Травма туру

Ключова особа: Валерій Бондар (Шахтар)

Своє чемпіонство Шахтар почав захищати у поєдинку з Металістом 1925 року. Підсумковий рахунок став позитивним для команди Патріка ван Леувена - 2:1.

Незважаючи на перемогу, "гірники" не змогли уникнути проблем. Центральний захисник команди Валерій Бондар вже на останніх секундах зустрічі невдало приземлився після верхової боротьби. Сам він не зміг залишити межі поля – виїхав на спеціальному транспорті.

У результаті в українця діагностували перелом ключиці. Очікується, що Бондар пропустить близько восьми тижнів. Незважаючи на це, Валерій передав "бомбічне послання росіянам".

Несподіванка туру

Ключова особа: Рух

Читайте також: Форвард Зорі: Не знаю, чому ми програли. Запитайте експертів

Львівський клуб на своєму полі приймав бронзового призера минулого чемпіонату Зорю. Луганська команда під керівництвом нового тренера Ненада Лалатовича тривалий час вела в рахунку, але, починаючи з другої половини другого тайму, гра змінилася.

Рух зумів відігратися, а потім, скориставшись вилученням Джордана, дотиснути Зорю та вирвати перемогу – 2:1. Цікаво, що у першому таймі львівський колектив жодного разу навіть не пробив в площину воріт гостей.

Гол туру

Ключова особа: Вадим Вітенчук (Минай)

Київське Динамо на своєму полі приймало закарпатський Минай. До старту поєдинку було зрозуміло, що гості змагатимуться за позитивний результат.

На третій хвилині гри глядачі стали свідками найкращого гола туру, автором якого став Вадим Вітенчук. Футболіст перехопив невдалий винос Біловарова та пробив із дальньої дистанції. Бущан не очікував такого швидкого та потужного удару, що довелося лише дивуватися та розводити руками.

Скандал туру

Ключова особа: Юрій Вернидуб

Читайте також: "Над нами знущаються уже який рік": Вернидуб розніс суддівство після поразки від Олександрії

Центральний поєдинок туру відбувся в Олександрії, яка приймала Кривбас. Ми звикли, що наставник криворізького клубу завжди емоційний, а коли справа стосується суддів, то рівень напруженості зашкалює.

Олександрійці повели у рахунку на старті першого тайму, а вже в середині стався ключовий епізод. Гравець Кривбасу впав у штрафному майданчику Олександрії, але головний суддя Едуард Козик не поставив пенальті, а через пару секунд Семотюк у підкаті жорстко зіграв, за що був вилучений.

Вернидуб висловив своє невдоволення групі арбітрів, а також вступив у суперечку з тренерським штабом Олександрії. Наставник Кривбасу погрожував забрати команду з поля, але цього не сталося. У результаті фахівець опинився у центрі скандалу, а Кривбас так і не зумів відігратися.

Читайте також: "Футбол - не балет": Попов жартівливо відреагував на своє вилучення у першому турі УПЛ

Гравець та тренер туру

Ключові персони: Владислав Ванат та Мірча Луческу

Українська Прем'єр-ліга підбила підсумки стартового туру. У голосуванні перемогли нападник Динамо Владислав Ванат та його тренер Мірча Луческу.

Форвард допоміг команді здобути найважливішу перемогу, оформивши дубль. Фахівець, у свою чергу, налаштував команду на перемогу, повернув її у потрібне русло та зумів перебудувати після вилучення Дениса Попова у першому таймі.

Статистика туру

Ключові персони: арбітри

З семи матчів, які пройшли в першому турі чемпіонату України, одразу в чотирьох судді показували гравцям червоні картки. Ба більше, в двох поєдинках видалялися гравці обох команд-учасниць.

Шість вилучень за один тур - найбільший показник в 2023 році. А якщо врахувати, що матчів було зіграно лише сім, а не вісім, то можна вважати цей результат рекордним.

Востаннє більше вилучень було в листопаді минулого року, коли протягом 12-го туру сезону-2022/23 арбітри продемонстрували сім червоних.

Нагадаємо, на ISPORT доступний розклад та результати чемпіонату України з футболу.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK