Український футболіст втік на росію? Що відомо

ISPORT зібрав всю інформацію про втечу юного гравця Шахтаря.
2023 г., 13 жовтня, 15:56
Роспутько в пітєрі
Роспутько в пітєрі

Український медіапростір сколихнула божевільна новина - футболіст донецького Шахтаря пропав і не виходить на зв'язок.

ISPORT розповідає, що сталось з хлопцем і що відомо на дану мить.

Хто це такий?

Олександр Роспутько народився в 2004 році в місті Горлівка, що на донеччині. Виховувався в системі донецького Шахтаря і з 2021 року приймає участь в матчах чемпіонату України серед 19-річних.

В минулій першості став повноцінно основним гравцем Шахтаря U-19 і був ним до цього моменту. В головну команду на офіційні матчі опорний хавбек не потрапляв, тому важко сказати, чи розраховували на нього там.

Що сталося?

Молодіжна команда Шахтаря проводила поєдинок проти бельгійського Антверпена в юнацькій Лізі УЄФА, було це ще дев'ять днів тому.

Після матчу команда вирушила в аеропорт, але там Роспутька не знайшли і повернулися додому без нього. Пройшло більше тижня і ось тільки зараз про це стало відомо.

Роспутько - четвертий в верхньому ряду
Роспутько - четвертий в верхньому ряду

Де ж дівся Роспутько?

Футболіст не виходить на зв'язок, він не відповідає ні на телефонні дзвінки, ні на повідомлення в соціальних мережах.

Та наразі шириться думка не про те, що з ним щось сталось, а про банальну втечу. І втік 19-річний гравець не куди небудь, а на росію.

Більше того, журналіст Володимир Звєров повідомляє, що Роспутько приєднається до клубу Звєзда, що базується в санкт-пєтєрбургє. В цій команді грають не тільки колишні українці з російськими паспортами, його тренує колишній гравець збірної України і зрадник держави геннадій зубов, а в штабі в нього ексгравець Шахтаря Віталій Віценець.

Що каже Звєзда

Клуб із боліт відреагував на чутки про те, що Роспутько стане їхнім футболістом.

санкт-петербурзька команда заявила, що Олександр попросив у РФ політичного притулку, але до клубу він не має відношення.

"Сьогодні в багатьох ЗМІ поширюються новини про гравця Шахтаря Олександра Роспутька. Футболіст залишив розташування донецького клубу і попросив політичного притулку в Росії. Деякі припускають, що футболіст може опинитися в "Зірці", зважаючи на зв'язок із тренером нашої команди Геннадієм Зубовим. Від імені клубу заявляємо, що цей футболіст не має відношення до нашого клубу.  Вимагаємо припинити поширювати цю неперевірену інформацію.

У ці хвилини команда готується до виїзду в рамках LEON-Другої ліги Дивізіон Б до Вологди, де вже цієї неділі ми проведемо матч проти місцевого Динамо", - наголошується в пресрелізі.

Агенція, яка допомагає гравцеві, відреагувала на зникнення

Роспутько співпрацював з Prostar Agency, які допомогли йому домовитися про новий контракт з Шахтарем сроком на п'ять років, після Антверпену з ними Олександр зв'язувався, але потім перестав з'являтися.

Після гри Шахтаря в Антверпені ми контактували з Олександром. Це правда, що ми вели переговори з Шахтарем щодо продовження контракту і мали підписати документи після повернення до Києва. Його влаштовували запропоновані клубом умови. Тому для нас було несподіванкою зникнення Распутько і він досі не виходить на зв'язок. Враховуючи всі обставини, ми припиняємо будь-які стосунки з гравцем і не бажаємо йому успіхів у подальшій кар'єрі.

Роспутько третій зліва
Роспутько третій зліва

Що каже Шахтар?

Після розголосу інформації про зникнення гравця донецький Шахтар все ж вимушений був її підтвердити.

Підтверджуємо факт неповернення Олександра Роспутька в Україну після матчу з "Антверпеном". Гравець отримав посадковий квиток, здав валізу і не з’явився на посадку в літак.

Тим не менше, в клубі не впевнені, куди саме подівся гравець.

"Ми не можемо стверджувати, в якому напрямку зник гравець. У нас немає інформації", - заявили "гірники" UA-Football.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Шахтар Донецьк

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK