"Не треба переписувати історію": Бєланов відреагував на помилку France Football під час вручення Золотого м'яча

France Football помилково назвали Гарі Лінекера володарем нагороди 1986 року.
2023 г., 31 жовтня, 23:46
Ігор Бєланов та військові позують із Золотим м'ячем / https://www.facebook.com/igor.belanov.official?locale=uk_UA
Ігор Бєланов та військові позують із Золотим м'ячем / https://www.facebook.com/igor.belanov.official?locale=uk_UA

У понеділок, 30 жовтня, у Парижі відбулася церемонія вручення Золотого м'яча – Ліонель Мессі став володарем рекордної восьмої нагороди.

Під час церемонії офіційний обліковий запис Ballon d'Or в соціальних мережах опублікував пост, в якому назвав Гарі Лінекера володарем Золотого м'яча 1986 року.

Однак це помилка, тому що тоді приз отримав легендарний форвард Динамо Ігор Бєланов, а Лінекер фінішував у голосуванні на другому місці.

Пост був видалений, хоча англієць з гумором відреагував на це, написавши: "Я прийму це. Ви можете надіслати мені трофей, будь ласка?".

Проте Бєланова така помилка змусила написати ціле послання організаторам вручення Золотого м'яча.

"Друзі, не хотів зачіпати цю тему. Але не можу не відреагувати".

"Телефонують і пишуть мені прості хлопці з фронту, які захищають Україну від окупантів, і задають досить незручне запитання: Ігоре Івановичу, а що це було вчора на церемонії нагородження Золотого м'яча?".

"Чому нагороджувати найкращого бомбардира сезону вийшли не ви як володар Золотого м'яча 1986 року, а Гарі Лінекер? Чому Гарі Лінекера протитрували як володаря Золотого м'яча 1986 року? Що відбувається? Про нас у Європі почали забувати? Хтось вирішив переписати і футбольну історію?".

Джерело: Getty Images

"Шановна редакція видання France Football, шановний оргкомітет премії Ballon d'Or - у мене з вами чудові стосунки. Ми у квітні цього року зробили чудове інтерв'ю для вашого видання, шикарну фотосесію на стадіоні Зімбру у Кишиневі, ви мене місяць тому вітали з днем народження".

"Але після вчорашнього інциденту ось уже котру годину від вас немає ні вибачень, ні звісток, ні сповіщень. Пост у твіттері ви оперативно видалили, а порозумітись не бажаєте?".

"Я хочу вам нагадати, що я – Бєланов Ігор Іванович, – володар Золотого м'яча 1986 року. В Україні окрім мене так само проживають ще два володарі заслуженого трофею: Блохін Олег Володимирович - найкращий гравець 1975 року, Шевченко Андрій Миколайович – найкращий гравець 2004 року".

"Минулого року ви люб'язно запросили на церемонію нагородження Андрія Шевченка, де він виступив із миротворчою промовою. Логічним кроком було б цього року запросити Блохіна Олега Володимировича на знак поваги до України та української футбольної історії".

Джерело: Getty Images

"Ми не завжди маємо час щоб стежити за світовою футбольною сценою. Ми не завжди можемо встежити за спортивними подіями. Якщо ви забули, на нашу країну Україну віроломно напав підлий, підступний та безпринципний ворог – російська федерація. Ми змушені сконцентруватися на захисті нашої батьківщини, дітей, людей похилого віку та жінок".

"Всій світовій громадськості, редакції France Football, оргкомітету премії Ballon d'Or, FIFA та UEFA - ми хочемо нагадати про цей кричущий факт. Щоб ви не забували. Не забували про ветеранів футболу. Не забували про українських спортсменів. Їхні родини. Рідних. Близьких. Адже Україна – це Європа. І ми, українці. на боці добра та світла".

"І не варто переписувати історію. Як це було зроблено вчора на церемонії нагородження. З повагою, Ігор Бєланов".

Раніше стало відомо, що Кріштіану Роналду підтримав думку, що Ліонель Мессі незаслужено став переможцем голосування за Золотий м'яч-2023.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK