"Спасибі", ФІФА: гендиректор Шахтаря зізнався, що клуб міг отримати бан у єврокубках

Сумнозвісний Annexe 7 сильно вдарив по українських клубах.
1 березня, 10:13
Сергій Палкін / Getty Images
Сергій Палкін / Getty Images

Через війну, яку росія розв'язала на території України, ФІФА створила Annexe 7, який дозволяв іноземним гравцям та тренерам призупиняти контракти з українськими клубами.

Легіонери скористалися цією можливістю, залишивши Україну та приєднавшись до інших клубів. Це сильно вдарило по українському футболу.

Все було настільки серйозно, що донецькому Шахтарю навіть загрожував бан на участь у єврокубках, про що розповів генеральний директор клубу Сергій Палкін.

"Коли почалася війна, всі чекали на рішення ФІФА щодо наших гравців. Я зрозумів, що гравці не з України не залишаться, і ми почали їх продавати. Ми домовилися про продаж з агентами, гравцями та клубами", - цитує Палкіна видання The National.

"Нам потрібні були гроші, у нас є борги від купівлі гравців. Ми майже домовилися з Фулгемом по Манору Соломону і майже домовилися про продаж Тете. Я ж продовжував намагатися зв'язатися з ФІФА, щоб усе обговорити. Нам потрібно було знати ситуацію щодо наших гравців".

Джерело: Getty Images

"Це було складно. ФІФА майже не хотіла з нами спілкуватися. Ми намагалися поговорити з ними за допомогою багатьох людей з хорошими зв'язками. ФІФА не хотіла говорити, і я не розумію цього. ФІФА вчинила дуже погано по відношенню до українських клубів. Не було жодної відкритості, жодних дискусій про те, як нам допомогти”.

"Я не знаю, чому вони це зробили. Усього за один день ми втратили всіх наших гравців. У нас був борг щодо цих гравців у розмірі 40 мільйонів євро. Їм же дозволили піти безкоштовно".

"І в той же час ФІФА повідомила мені, що ми повинні виплатити ці борги, а якщо ми не зробимо цього, то у нас відкличуть ліцензію на участь у єврокубках. Журналісти не могли зрозуміти і запитали мене, чому. Я не зміг їм відповісти, і ми не отримали відповіді від ФІФА".

Джерело: Getty Images

"Найбільше від цієї ситуації виграли агенти гравців. Агенти нажилися на війні. Вони кажуть, що підтримують Україну, але гроші, які могли б піти нам на інвестицію в гравців, пішли агентам".

"Раптом у агентів з'явилися гравці, які були майже безкоштовними, і вони могли домовитися про набагато більші гонорари з клубами, які їх підписали".

Раніше Сергій Палкін також розповів, де донецький Шахтар планує проводити єврокубкові матчі наступного сезону.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK