Ворскла - Шахтар 1:2: огляд матчу та результат гри 15.05.2024

У фінальному поєдинку "оранжево-чорні" впевнено обіграли Ворсклу.
15 травня, 21:02
Шахтар Донецьк / ФК Шахтер Донецк
Шахтар Донецьк / ФК Шахтер Донецк

У середу, 15 травня, у Рівному на стадіоні Авангард у рамках фіналу Кубка України зійшлися Ворскла та Шахтар.

Фанати полтавського клубу сподівалися на повторення сценарію 2009 року, коли їхня команда перемогла "гірників" завдяки єдиному голу у виконанні легенди клубу Василя Сачка.

І в першому таймі підопічні Сергія Долганського непогано справлялися із суперником. Проте піти на перерву за нічийного результату їм не вдалося.

На 40-й хвилині Іраклі Азаров закинув м'яч у штрафний майданчик, де Данило Сікан, перебуваючи між двох захисників, ударом головою переправив м'яч у сітку воріт Павла Ісенка.

Джерело: ФК Шахтер Донецк

Читайте також: Шахтар – чемпіон Української Прем'єр-ліги сезону-2023/24

Напевно, у "зелено-білих" у планах було після перерви швидко зрівняти рахунок. І гол відбувся, ось тільки все пішло не за планом Ворскли.

На старті другої половини матчу Шахтар подав кутовий, Микола Матвієнко головою відправив м'яч на дальню штангу, а Юхим Конопля у падінні завдав удару. І хоча Ісенко відбив удар, м'яч встиг повністю перетнути лінію воріт.

Після цього команда Маріно Пушича почала грати за рахунком, дозволивши опонентові створити кілька моментів біля своїх воріт. Все це призвело до шедевру у виконанні Миколи Ковталюка.

За п'ять хвилин до кінця основного часу Ілля Крупський прорвався до штрафного майданчика "гірників" і прострілив на Крупського, який, будучи на лінії воротарського майданчика, красивим ударом п'ятою замкнув передачу. Дмитро Різник не зміг відстояти на "нуль" у матчі проти рідної команди.

Полтавці спробували організувати фінальний штурм, проте врятуватися від поразки їм так і не вдалося.

Шахтар здобув перемогу з рахунком 2:1 і в чотирнадцяте у своїй історії став переможцем Кубка України, ставши одноосібним володарем рекорду (у Динамо 13 Кубків).

Статистика матчу Ворскла - Шахтар фіналу Кубка України

Ворскла - Шахтар 1:2
Голи: Ковталюк, 85 - Сікан, 40, Конопля, 56.

Володіння м'ячем: 32% - 68%
Удари: 8 - 5
Удари в площину: 4 - 2
Фоли: 10 - 10
Атаки: 64 - 129

Ворскла: Ісенко - Крупський, Павлюк, Хрипчук, Пердута - Якубу (Бацула, 58), Скляр (Челядін, 67), М'якушко (Нестеренко, 58), Сіссоко (Родрігес, 82), Кане - Степанюк (Ковталюк, 67).

Шахтар: Різник - Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля - Степаненко (Гомес, 73), Криськів, Бондаренко - Кевін, Сікан (Траоре, 81), Зубков (Швед, 81).

Попередження: Бацула, Хрипчук - Траоре, Криськів, Різник.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK