УПЛ звернулася до УАФ щодо ситуації із Дніпром-1

Керівництво ліги хоче якнайшвидше вирішити питання з відкликанням атестату дніпровського клубу на наступний сезон.
16 липня, 20:54
УПЛ / УПЛ
УПЛ / УПЛ

У вівторок, 16 липня, відбулося засідання учасників Української Прем'єр-ліги, під час якого було розглянуто ситуацію невизначеності, пов'язаної із Дніпром-1.

У результаті було ухвалено рішення звернутися до УАФ із вимогою відкликати у дніпровського клубу атестат на сезон-2024/25, а також вирішити питання з тим, хто займе місце дніпрян в УПЛ.

"У зв’язку з тим, що СК Дніпро-1 протягом останнього періоду стикається з низкою загальновідомих проблем, але при цьому не надав офіційних листів, в яких відмовляється від участі в клубних змаганнях УПЛ, і не відповідав на офіційні запити УПЛ, сьогодні відбулися Загальні збори Учасників УПЛ, на яких обговорювалися проблеми, які викликає така невизначеність з боку СК Дніпро-1". 

"Позиція СК Дніпро-1 ставить під питання збереження цілісності клубних змагань УПЛ, провокує невизначеність у всіх лігах професіонального футболу України і не дає можливості УПЛ якісно проводити роботу з потенційними спонсорами та партнерами щодо майбутньої співпраці в сезоні-2024/25". 

Читайте також: Шахтар продовжив контракт із захисником, який не закріпився у Реалі

"Процедура видачі/відкликання Атестату на отримання допуску до клубних змагань УПЛ сезону-2024/25 належить до виключної компетенції УАФ. Тому на Загальних зборах учасників УПЛ було ініційовано рішення якнайшвидше звернутися до УАФ стосовно проведення відповідних процедурних дій щодо відкликання у СК Дніпро-1 Атестату". 

"У разі вирішення цього питання потрібно максимально швидко отримати офіційні відповіді чотирьох клубів ПФЛ (Минай, Металіст 1925, Лівий Берег та Епіцентр) стосовно їх бажання та можливості претендувати на вакантне місце в УПЛ і рекомендувати УАФ обрати один з кількох варіантів визначення клубу, який замінить СК Дніпро-1 в УПЛ", - йдеться у заяві УПЛ.

Нагадаємо, що нещодавно було затверджено дати і час початку матчів стартового туру Української Прем'єр-ліги сезону-2024/25.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: УПЛ УАФ

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK