УАФ затвердила алгоритм дій у разі зняття команди з чемпіонату після плей-оф

Керівний футбольний орган вніс зміни до регламенту для уникнення ситуації Дніпра-1 нинішнього сезону.
13 вересня, 22:45
УАФ внесла зміни до регламенту / УАФ
УАФ внесла зміни до регламенту / УАФ

У п'ятницю, 13 вересня, відбулося засідання Виконкому Української асоціації футболу, на якому було внесено зміни до регламенту на випадок зняття команди з чемпіонату після проведення плей-оф за місце у найвищому дивізіоні.

Про це повідомляє офіційний сайт УАФ.

Виконком ухвалив:

1. Затвердити зміни до Регламенту Чемпіонату України з футболу серед команд клубів УПЛ сезону-2024/2025, а саме - п. 10.6 ч. 10 ст. 5 у наступній редакції:

  • 10.6 У разі зняття команди зі змагань УПЛ після проведення матчів етапу плей-оф, але до початку нового сезону діють наступні положення:
  • 10.6.1. Право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла 13-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ та програла в матчах плей-оф;
  • 10.6.2. Якщо команда, що посіла 13-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ, перемогла в матчах плей-оф, то право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла 14-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ та програла в матчах плей-оф;
  • 10.6.3. Якщо в матчах плей-оф перемогли команди, що посіли 13-те та 14-те місця в підсумковій турнірній таблиці УПЛ, то право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла третє місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ. Якщо команда, що посіла третє місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ, не має можливості брати участь у змаганнях УПЛ, то право участі отримує команда, що посіла четверте місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ.

Читайте також: Дніпро-1 може зберегти професійний статус та відновити виступи в ПФЛ з сезону-2025/26

2. Затвердити зміни до Регламенту Чемпіонату України з футболу серед команд клубів УПЛ сезону-2024/2025, а саме - додати п. 10.7 та п. 10.8 ч. 10 ст. 5 у наступній редакції:

  • 10.7. У разі зняття двох команд зі змагань УПЛ після проведення матчів етапу плей-оф, але до початку нового сезону право участі у змаганнях УПЛ матимуть команди, які програли в матчах плей-оф за вихід до УПЛ;
  • 10.8. У разі виникнення не передбачених цим регламентом обставин рішення про склад учасників УПЛ ухвалює Виконавчий комітет УАФ.

Нагадаємо, що перед початком сезону-2024/25 із чемпіонату знявся Дніпро-1. Для його заміни в УПЛ було прийняте рішення організувати турнір на вибування між 15 і 16 місцями вищого дивізіону та третьою і четвертою командами Першої ліги, переможцем з якого вийшов Лівий Берег.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK