ФІФА відхилила повторне прохання Чилі та Перу виключити Еквадор із ЧС-2022

За кілька місяців до старту мундіалю ФІФА не змінюватиме учасників турніру.
2022 г., 16 вересня, 18:05
ФІФА / Getty Images
ФІФА / Getty Images

У п'ятницю, 16 вересня, відбулося засідання Апеляційного комітету ФІФА, під час якого було розглянуто загальну заяву Чилі та Перу з вимогою виключити Еквадор зі списку учасників майбутнього чемпіонату світу 2022 року.

Згідно з офіційним сайтом ФІФА, було ухвалено рішення відхилити цю вимогу - Еквадор залишиться учасником турніру.

"Апеляційний комітет ФІФА виніс рішення щодо апеляцій, поданих Чилійською футбольною асоціацією (FFCH) та Перуанською футбольною асоціацією (FPF) на рішення Дисциплінарного комітету ФІФА щодо потенційної дискваліфікації гравця Байрона Девіда Кастільйо Сегури щодо його участі у восьми відбіркових матчах національної збірної Еквадорської футбольної асоціації (FEF) в рамках попередніх змагань чемпіонату світу з футболу FIFA 2022 в Катарі".

"Проаналізувавши доводи всіх сторін та провівши слухання, Апеляційний комітет підтвердив рішення Дисциплінарного комітету про припинення справи, порушеної проти FEF".

Байрон Кастільйо (під шостим номером)
Байрон Кастільйо (під шостим номером)

"Серед інших міркувань він вважав, що на підставі поданих документів гравець повинен вважатися володарем постійного еквадорського громадянства відповідно до ст. 5 пар. 1 Правил ФІФА, які регулюють застосування Статуту".

"Висновки рішення, ухваленого апеляційною комісією, були доведені до відома зацікавлених сторін сьогодні. Це рішення підлягає оскарженню в Спортивному арбітражному суді".

Нагадаємо, що Чилі подала скаргу на Еквадор через Байрона Кастільйо, стверджуючи, що він насправді є колумбійцем, а тому він не мав права грати за Еквадор у відбірковому циклі ЧС-2022.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK