Туніс на ЧС-2022 в Катарі - склад і шанси на перемогу

Збірна Тунісу на Чемпіонаті світу 2022 з футболу, склад команди, календар матчів та шанси на перемогу в турнірі.
2022 г., 7 листопада, 08:30
Туніс / Getty Images
Туніс / Getty Images

Мундіаль в Катарі пройде з 20 листопада по 18 грудня і саме там ми дізнаємося – хто ж буде носити горде звання чемпіона світу в наступні три з половиною роки.

Одним з учасників турніру буде команда Тунісу, яка була сіяною в третьому кошику і потрапила в квартет D, де зіграє з такими командами, як Австралія, Данія та чинними чемпіонами світу – Франція.

Досьє команди

Прізвисько: Орли з Карфагену

Конфедерація: КАФ

Рейтинг ФІФА: 30

Головні здобутки: чемпіони КАН-2004, чемпіони Арабського кубку-1963

Минулі виступи на чемпіонатах світу

Вперше на мундіаль потрапили в 1978 році в Аргентині, де по разу виграли, зіграли внічию та програли і пропустили вперед Польщу та Західну Німеччину.

Далі відвідали три поспіль турніри з 1998 по 2006 рік, але кожен закінчували з нічиєю та двома поразками. На минулому мундіалі змогли перемогти Панаму, але поступились Англії та Бельгії і вилетіли з турніру.

На ЧС-2006 в Німеччині були одним із суперників України, тоді єдиний гол з пенальті забив Андрій Шевченко і приніс нашій команді перемогу.

  • Кількість мундіалів: 5 (1978, 1998, 2002, 2006, 2018)
  • Найкращий результат: групова стадія

Легенди збірної

Колишній півзахисник збірної Тунісу Ріяд Буазізі представляв команду на трьох чемпіонатах світу і зіграв на них 8 матчів. На клубному рівні зіркою не став, хоча пограв 8 років в Туреччині за Бурсаспор, Газінтепспор та Кайсеріспор.

Хатем Трабелсі – один з найвідоміших туніських футболістів. Він виступа на праому фланзі оборони не тільки в збірній, а ще й в тахих великих клубах, як Аякс та Манчестер Сіті до приходу шейхів.

Як пройшли на ЧС-2022?

В африканському відборі було три раунди. Перший етап Туніс пропускав, а в другому виграв свою групу з Екваторіальною Гвінеєю, Замбією та Мавританією, програвши один з матчів замбійцям.

Вирішальний раунд складався з двох матчів проти збірної Малі. На виїзді тунісці перемогли, а вдома звели поєдинок до нульової нічиєї, що дозволило завоювати путівку в Катар.

Весь склад збірної Тунісу на ЧС-2022

У Тунісу немає зірок рівня Мо Салаха, Ріяда Мареза чи Садіо Мане, але є досить непогані футболісти.

Наприклад, 31-річний форвард Монпельє Вахбі Хазрі єдиний тунісець, який забив на чемпіонатах світу більше одного голу (два на попередньому) і може покращити цей результат. Поціновувачі італійського футболу могли помітити в Салернітані Ділана Бронна – сина німця і туніски, який народився у Франції.

Головна зірка: Найбільшою зіркою команди можна назвати опорника Кельна Елієса Шкірі – без сумнівів основного гравця німецького клубу.

На кого варто звернути увагу: А ось найвідоміший гравець збірної це, скоріше за все, молоде дарування Манчестер Юнайтед Ганібал Межбрі, який в цьому сезоні на правах оренди грає за Бірмінгем. 

Шанси на перемогу Тунісу на турнірі

Збірна Тунісу навряд чи ставить перед собою великі завдання. Величезним успіхом для них буде вихід з групи, чого з цією командою ще ніколи не траплялось.

Але європейські суперники досить сильні, тому головна боротьба, скоріше за все, розвернеться за третю сходинку з Австралією.

Розклад матчів збірної Тунісу
на Чемпіонаті Світу 2022

Група D          

22 листопада, 15:00, Данія – Туніс

26 листопада, 12:00, Туніс – Австралія

30 листопада, 17:00, Туніс – Франція


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK