Саудівська Аравія на ЧС-2022 у Катарі - склад та шанси на перемогу

Збірна Саудівської Аравії на Чемпіонаті світу 2022 року з футболу, склад команди, календар матчів збірної та шанси на перемогу в чемпіонаті.
2022 г., 4 листопада, 09:00
Саудівська Аравія. Профіль
Саудівська Аравія. Профіль

У неділю, 20 листопада, стартує чемпіонат світу з футболу, який відбудеться у Катарі. Участь у турнірі візьме збірна Саудівської Аравії, яка успішно пройшла кваліфікацію.

Саудити потрапили в одну групу, де присутні збірні Аргентини, Мексики та Польщі Так що буде дуже цікаво подивитися, як представник Азії проявить себе на тлі сильніших суперників.

Досьє команди

Прізвисько: зелені, орли пустелі

Конфедерація: АФК

Рейтинг ФІФА: 51

Головні досягнення: срібні призери Кубка конфедерацій (1992)

Попередні виступи на чемпіонатах світу

Саудівська збірна – рідкісний учасник міжнародних турнірів. Вперше представник Азії зіграв на чемпіонаті світу у 1994 році, коли і здобув найкращий результат – вихід у плей-офф.

  • Кількість мундіалей: 6 (1994, 1998, 2002, 2006, 2018, 2022)
  • Найкращий результат: 1/8 фіналу (1994)

Легенди збірної: Збірна Саудівської Аравії мало кому знайома в Європі, якщо тільки не експертам чи персональним фанатам. Незважаючи на це, ніхто не забирає того, що команда має свої легенди, а саме: Мухаммад Ад-Даайя, який з 1993 по 2006 рік захищав ворота збірної, - 178 зіграних ігор.

В атаці себе чудово виявив Маджид Абдулла, який зіграв за збірну 116 ігор, в яких забив 72 голи.

Як пройшли на ЧС-2022?

Збірна Саудівської Аравії стартувала з другого етапу кваліфікації серед представників Азії. Старт видався дуже успішним, адже команді вдалося посісти перше місце, набравши 20 очок із 24 можливих.

У третьому раунді відбору саудити також виявили себе, здивувавши багатьох. Їм вдалося випередити Японію у групі, яка стала другою, та Австралію, яка лише через додаткові ігри пробилася на ЧС. За кілька ігор збірна Саудівської Аравії набрала 23 очки, що дозволило виграти їм кваліфікацію.

Весь склад збірної Саудівської Аравії на ЧС-2022

Головна зірка: Салех Аль-Шехрі - надія збірної перед стартом міжнародного турніру. В останніх зустрічах він багато забивав, чим допомагав команді здобувати перемоги. Тож його вміння має допомогти команді.

За ким варто стежити: У саудитів досить досвідчена команда, але присутні й молоді иконавці. Одним з таких є нападник Фірас Ал-Бурайкан, який в 22 роки досить часто виходить на поле в складі своєї збірної.

Повна заявка буде названа пізніше 

Шанси на перемогу Саудівської Аравії у турнірі

Саудівська Аравія потрапила до групи, де їм належить зіграти із сильними суперниками - Аргентина, Мексика та Польща. На тлі всіх суперників – саудити аутсайдери.

Неймовірним успіхом для саудитів буде, якщо вони зможуть вийти до плей-офф чемпіонату світу, де вони грали лише раз в історії. Але варто визнати, що це буде дивом, якщо вийде.

Розклад матчів збірної Саудівської Аравії
на Чемпіонаті Світу 2022

Група С

22 листопада, 12:00, Аргентина – Саудівська Аравія

26 листопада, 15:00, Польща – Саудівська Аравія

30 листопада, 21:00, Саудівська Аравія – Мексика


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK