ФІФА попросила учасників ЧС-2022 не перетворювати футбол на політику

Президент організації Джанні Інфантіно звернувся до збірних.
2022 г., 4 листопада, 14:52
Джанні Інфантино / Getty Images
Джанні Інфантино / Getty Images

Британський Sky Sports поділився зі світом листом, який президент ФІФА Джанні Інфантіно та генеральний секретар організації Фатма Самура надіслали всім учасникам чемпіонату світу 2022 року в Катарі.

Мундіаль має стартувати вже 20 листопада, але супроводжується він великою кількістю скандалів на політичному поприщі. Тут і дискримінація ЛГБТК+ спільноти в Катарі, і бажання даяких країн не допустити Іран до турніру через підтримку збройної агресії РФ проти України.

ФІФА вирішили взяти ситуацію в свої руки і зайнятися популізмом, поідомивши всім учасникам турніру, що футбол "внє політікі". 

"Чемпіонат світу в Катарі вже не за горами, і хвилювання з приводу головного у світі футбольного свята зростає у всьому світі, оскільки ми відраховуємо дні до його початку у Досі в неділю, 20 листопада 2022 року", - розпочинається лист ФІФА всім збірним.

Деякі капітани хочуть виступати з ЛГБТ-пов'язкою
Деякі капітани хочуть виступати з ЛГБТ-пов'язкою

"Як одна з 32 команд-учасниць, ви є надією своєї країни та всього її народу. ФІФА запевняє вас, що в Катарі все було підготовлено для того, щоб кожна команда, яка братиме участь, мала найкращі шанси для досягнення успіху. Вісім сучасних стадіонів, на яких буде зіграно 64 матчі, стануть ідеальним майданчиком для проведення найбільшого у світі турніру".

Тож зосередимося на футболі! Ми знаємо, що футбол не живе у вакуумі. Також ми розуміємо, що у світі існує безліч проблем та труднощів політичного характеру, але, будь ласка, не дозволяйте футболу втягуватися у всі існуючі ідеологічні чи політичні битви

"ФІФА завжди намагається поважати будь які думки та переконання і не підносить моральних уроків решті світу. Різноманітність - одна з найбільших сил світу, і якщо інклюзивність щось означає, це саме повагу до цієї різноманітності. Немає народу, культури чи нація, які були б кращими за інших. Цей принцип є наріжним каменем взаємної поваги та недискримінації, а також однією з основних цінностей футболу. Тож, будь ласка, давайте все пам'ятати про це і нехай футбол буде в центрі уваги.

Тепер, на чемпіонаті світу, ми маємо унікальну можливість вітати та обіймати всіх, незалежно від походження, релігії, статі, сексуальної орієнтації чи національності.

Тож скористаймося цією можливістю та поєднаємо світ універсальною мовою футболу. Ми зосереджені на футболі, бо #NowIsAll", — йдеться у листі ФІФА.

Нагадаємо, що нещодавно УАФ попросила виключити збірну Ірану з учасників чемпіонату світу.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK