FIFPro: У майбутньому гравці самі повинні вирішувати, де і коли відбуватимуться турніри

Федерація вкрай незадоволена станом справ у Катарі.
2022 г., 18 листопада, 10:23
Трофей чемпіонату світу / Getty Images
Трофей чемпіонату світу / Getty Images

Міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів (FIFPro) випустила офіційну заяву, щодо ЧС-2022 у Катарі. Організація підкреслює, що проблема з правами людини та інклюзивністю у країні хазяйці може призвести до негативного досвіду футболістів та вболівальників.

“Коментар катарського посла, який описав гомосексуалізм як “пошкодження мозку”, є чітким сигналом того, що цей ЧС не може бути доступним кожному. Ми рішуче засуджуємо цей ненависний коментар. Щобільше, оскільки футбол прогресує до інклюзивності для всіх, включаючи спільноту ЛГБТ, ми вважаємо цей коментар шкідливим. Ставлення посла демонструє, що не всім будуть раді на цьому турнірі. Це шкодить нашому спорту”, - йдеться у тексті заяви.

Також FIFPro пообіцяла, що голоси усіх гравців, які незадоволені ситуацією, будуть почуті. Федерація планує посилити власні зусилля, щоб зробити турнір відкритим для всіх і по-справжньому глобальним.

Федерація вважає, що гравці, які створюють турніри, мають самі обирати де, коли і за яких обставин вони будуть проходити. Є сподівання, що недолікі мундіалю в Катарі стануть каталізатором реальних змін.

Нагадаємо, що раніше тренер збірної Нідерландів Луї Ван Гал підтримав тих, хто вирішив бойкотувати ЧС-2022.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: fifpro Катар ЧС 2022

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK