Бій за перші бали: анонс на матч Катар – Еквадор на ЧС-2022

ISPORT.ua анонсує майбутній матч на чемпіонаті світу, який відкриває турнір.
2022 г., 20 листопада, 09:00
Getty Images
Getty Images

У неділю, 20 листопада, стартує чемпіонат світу з футболу, який відбудеться у Катарі.

У першому поєдинку зіграють представники групи А збірні Катару та Еквадору. Цей матч має започаткувати масштабне свято, яке пройде в країні Близького Сходу.

ISPORT.ua представляє анонс та прогноз на матч-відкриття чемпіонату світу в Катарі.

Шлях на ЧС-2022

Як заведено, катарська збірна потрапила на мундіаль, адже є господаркою. Цікаво, що національна команда Катару вперше виступить на чемпіонаті світу.

Щодо збірної Еквадору, то представник Південної Америки пробився на мундіаль через тривалу кваліфікацію. Збірній вдалося посісти четверте місце у групі з 10 команд, пропустивши вперед збірні Бразилії, Аргентини та Уругваю. Їм вдалося випередити команди: Перу, Чилі, Колумбії, Парагваю, Болівії та Венесуели.

Варто нагадати, що чилійська збірна після кваліфікації хотіла домогтися виключення національної команди Еквадору, адже у її складі виступав уродженець Колумбії Байрон Кастільйо, якому підробили документи. Незважаючи на подання скарги, Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив претензії збірної Чилі щодо виключення збірної Еквадору з ЧС-2022. Щодо покарання, то в наступному відборі з Еквадору знімуть три очки достроково.

Читайте також: Катар - Еквадор: де дивитись матч-відкриття чемпіонату світу 20.11.2022

Підготовка до мундіалю

Збірна Катару не брала участі у кваліфікації до чемпіонату світу, проте команда постійно проводила товариські матчі. Якщо згадати осінні поєдинки, то катарці зіграли сім ігор, за які здобули чотири перемоги (саме останні зустрічі), раз зіграли внічию та двічі програли.

Катарській команді вдалося обіграти представників різних конфедерацій, а саме: Гватемалу (2:0), Гондурас (1:0), Панаму (2:1) та Албанію (1:0).

Еквадорська команда за останні три місяці зіграла три матчі, проте чимось унікальним вони завершилися. Три поєдинки – три нульові нічиї. Ці ігри були з: Саудівською Аравією, Японією та Іраком.

Цікаві факти

  • Катар не програє останні п'ять матчів;
  • Еквадор останні три гри зіграв унічию;
  • Катар забиває останні п'ять ігор;
  • Еквадор не пропускає останніх шість ігор;
  • Збірні грали між собою три рази: по одній перемозі та одна нічия;
  • Останній поєдинок Катару та Еквадору відбувся у 2018 році, коли перемогу здобули катарці (4:3);
  • Еквадор чотири рази грав на ЧС, востаннє – у 2014 році;
  • Команда-господиня ніколи не програвала у перших іграх на ЧС;

Прогноз

Матч-відкриття – це свято, але завжди важливіший результат. Катар має всі шанси продовжити традицію мундіалей, коли господарі не програють. Еквадор, на папері сильніший, проте команда часто грає внічию.

У збірних є свої сильні сторони в атаці, проте всі вони впираються у важливість результату. Тож свята голів не варто чекати. Сміливо можна припустити, що голів буде мало, а якщо й будуть, заб'ють обидві команди.

Прогноз: Нічия

Нагадаємо, на ISPORT буде доступна текстова онлайн-трансляція зустрічі Катар - Еквадор, яка розпочнеться о 18:00 за Києвом.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Катар Еквадор

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK