Англії можуть заборонити одягати капітанську пов'язку, пов'язану з ЛГБТК+ спільнотою

До того ж, представники Туманного Альбіону продовжать традицію вставати на одне коліно перед початком матчу.
2022 г., 20 листопада, 21:05
Капітанська пов'язка
Капітанська пов'язка "OneLove" / The Guardian

На чемпіонаті світу-2022 може прогриміти скандал, пов'язаний із капітанськими пов'язками. ФІФА попросила, щоб капітани всіх команд надягали різні пов'язки, просуваючи такі соціальні повідомлення, як #SaveThePlanet, #ProtectChildren, #EducationForAll та #BeActive.

Англія та Уельс планували одягати райдужні пов'язки з написом #OneLove, що просуває тему ЛГБТ+ спільноти. Футбольна асоціація повідомила ФІФА про свої плани ще у вересні, але відповіді так і не отримала.

Наразі стало відомо, що гравці, які одягнуть такі пов'язки, можуть зіткнутися з моментальним попередженням, як тільки почнеться поєдинок, повідомляє The Guardian.

Гаррі Кейн, капітан англійців, зголосився надіти саме цю пов'язку на матч проти Ірану.

"Ми ясно дали зрозуміти, як команда, персонал та організація, що ми хочемо носити цю пов'язку", - сказав форвард на прес-конференції. "Я знаю, що Асоціація веде переговори з ФІФА, і я впевнений, що до завтрашнього матчу вони приймуть рішення".

Читайте також: Тренери УПЛ передбачили переможця чемпіонату світу-2022

Англійці також підтвердили свої наміри ставати одне коліно перед початком поєдинку.

Президент Німецької федерації футболу (DFB) Бернд Нойєндорф заявив, що Німеччина готова бути оштрафованою, якщо Мануель Нойєр одягне райдужну пов'язку в матчі проти Японії. Однак DFB стурбована тим, що Нойєр може отримати жовту картку.

Тим часом капітан Нідерландів Вірджин ван Дейк заявив, що він також одягне пов'язку #OneLove, навіть якщо це призведе до отримання попередження.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK