Англія - Іран 6:2 огляд матчу та результат гри 21.11.2022

Дізнайтесь результат матчу чемпіонату світу 2022 року між Англією та Іраном на ISPORT.
2022 г., 21 листопада, 17:19
Англія - Іран / Getty Images
Англія - Іран / Getty Images

Поєдинок першого туру чемпіонату світу 2022 року між збірними Англії та Ірану стартував одразу двома цікавими епізодами. По-перше, іранські футболісти не співали власний гімн, протестуючи проти влади. По-друге, Вже на 8-й хвилині голкіпер іранської команди отримав дуже важке пошкодження і не зміг продовжити матч.

До цього англійці встигли провести кілька атак, але вимушена перерва на 10 хвилин вибила їх з колії. Тим не менше, команда Гарета Саутгейта змогла повернутися. Гаррі Магвайр в першому таймі грав на дуже серйозному рівні, маючи декілька можливостей забити, а одного разу він навіть влучив в поперечину.

На 35-й хвилині Англія все ж забила - Джуд Беллінгем після подачі Люка Шоу головою відзначився дебютним голом за збірну. Ще за декілька хвилин Магвайр віддав асист, коли головою скинув на Сака, а на першій з 14 доданих хвилин Рахім Стерлінг також, як і молодші партнери, забив свій перший гол на мундіалях. 

Другий тайм почався досить спокійно, всі розуміли, що гра була зроблена в першій половині. На 63-й хвилині Букайо Сака забив другий свій м'яч. Він отримав снаряд в штрафному, довго підлаштовувався і врешті решт пробив точно по воротам.

Але буквально одразу Іран зміг забити гол престижу. Мехді Таремі отримав м'яча в штрафному і в один дотик пробив над Джорданом Пікфордом. Одразу після голу покинув поле Гаррі Магвайр, який отримав пошкодження. Саутгейт зробив чотири заміни і одна з них спрацювала моментально - Маркус Рашфорд забив п'ятий м'яч Англії в цьому матчі.

Остаточний рахунок гри встановив Джек Гріліш. На 90-й хвилині англійці втекли в контратаку, Каллум Вілсон увірвався до штрафної площі іранців та віддав пас на гравця Манчестер Сіті, який у два дотики переправив м'яч до сітки воріт.

Здавалося, що нічого більше не станеться, але арбітр додав 10 хвилин. І за цей час Іран зумів заробити пенальті - "постарався" Джон Стоунз. Таремі з "точки" не схибив, оформивши дубль і встановивши остаточний рахунок зустрічі.

Огляд матчу:

Статистика матчу Англія - Іран 1-го туру чемпіонату світу

Англія - Іран 6:2
Голи: Беллінгем, 35, Сака, 43, 63, Стерлінг, 45+1, Рашфорд, 71, Гріліш, 90 - Таремі, 66, 90+13 (пен.).

Володіння м'ячем: 78% - 22%
Удари (в площину): 14 (7) - 8 (3)
Атаки: 154 - 60

Англія: Пікфорд — Тріпп’єр, Стоунз, Магвайр (Дайєр, 70), Шоу — Райс, Беллінгем — Сака (Рашфорд, 70), Маунт (Фоден, 70), Стерлінг (Гріліш, 70) — Кейн (Вілсон, 76).
Запасні: Рамсдейл, Вокер, Гріліш, Гендерсон, Рашфорд, Поуп, Коуді, Александер-Арнольд, Фоден, Вайт, Вілсон, Галлагер.

Іран: Бейраванд (Хуссейн Хоссейні, 19) — Пураліганджі, Чешмі (Канаані, 46), Маджид Хоссейні — Мохаррамі, Нуроллахі, Карімі (Езатолахі, 46), Хаджсафі, Мохаммаді (Торабі, 63) — Джаханбакш (Голізадех, 46), Таремі.

Попередження: Джаханбакш, Пураліганджі.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK