Чемпіонат світу-2022: підсумки другого дня

ISPORT представляє підсумки другого ігрового дня на чемпіонаті світу у Катарі.
2022 г., 22 листопада, 00:00

Завершився другий ігровий день події, на яку чекали всі футбольні фанати світу. В бій вступили перші команди з числа фаворитів на чемпіонство - Англія та Нідерланди. Ми побачили низку голів і стали свідками першого нічийного результату на турнірі.

Що ми побачили?

Сьогодні відбулися три матчі чемпіонату світу в групах A та B.

Англія - Іран 6:2

Команда Гарета Саутгейта майже без проблем здолала свого суперника. Початок поєдинку був дещо затягнутий через травму голкіпера Ірану, після чого англійці довго шукали шлях до воріт суперника.

Але після того як знайшли, забивали голи один за одним. Відмітимо дубль Букайо Сака та гол Джуда Беллінгема. А ці хлопці на двох мають трішки більше років, ніж португалець Пепе!

Сенегал - Нідерланди 0:2

Другий поєдинок дня взагалі міг стати повною протилежністю першому, адже фанати не бачили голів аж до самої кінцівки матчу.

Та все ж команда Луї ван Гаала змогла в досить рівному і цікавому матчі дотиснути свого опонента. Голи на 84-й на 99-й хвилинах принесли "помаранчевим" перемогу.

США - Уельс 1:1

А ось і перший матч на турнірі, який завершився нічийним результатом. Команди провели зовсім різні тайми. В першому Уельс не міг знайти свою гру, зате США виглядали досить непогано і змогли забити гол.

Після перерви все змінилось. Американці були набагато гіршими за самих себе ще кілька десятків хвилин тому, а ось Уельс робив все, щоб не програти свій перший за 64 роки матч чемпіонату світу. І їм це в кінці кінців вдалося.  

Подія дня на ЧС-2022

Іранські футболісти перед матчем проти Англії не стали співати Гімн своєї країни. Таким чином гравці провели протест проти дій власної влади на батьківщині.

Кращий гравець дня на ЧС-2022

Тут вибір зробити дуже важко. Якщо в перший день питань не могло виникнути – Еннер Валенсія був найкращим в єдиному матчі, то сьогодні це зробити набагато важче.

Букайо Сака не факт, що був кращим в своєму поєдинку, але два голи зробили своє діло. 21-річний хавбек став першим гравцем Арсенала, який забив за Англію на ЧС з часів Сола Кемпбела в 2002 році!

Найкращий гол дня на ЧС-2022

Голів сьогодні було вдосталь, але жоден з них не був якимсь надзвичайно красивим. Обрати дуже складно, в нашій редакції таким називали м'яч Коді Гакпо і перший гол Букайо Сака. За англійця голосів все ж було більше.

Хоча, без сумнівів, автором кращого голу дня є Максим Марусич з Інгульця.

Дебютант дня

Голкіпер збірної Нідерландів Андріс Нопперт дещо неочікувано поїхав на чемпіонат світу, але ще більш неочікувано він вийшов в старті на перший матч збірної проти Сенегалу.

Дебют для гравця вдався, він виконав декілька дійсно крутих сейвів і зміг зберегти свої ворота сухими - єдиним з усіх голкіперів (крім іранця, що травмувався на 8-й хвилині) сьогоднішнього дня.

Фанати дня

Вболівальники збірної США – це щось.

Статистичні факти дня

1 – Сенегал вперше в історії не виграв свій дебютний матч ЧС

2 – два найбільш пізні голи в історії чемпіонатів світу були забиті сьогодні. Клаасен (Нідерланди) та Таремі (Іран)

7 – Нідерланди виграли вже сім матчів поспіль на групових етапах чемпіонатів світу.

22 – в старті матчу США – Уельс не було жодного гравця з досвідом гри на чемпіонатах світу. Минулими такими поєдинками на мундіалях були Польща – Сенегал в 2018 та Чілі – Гондурас в 2010.

27 – матчів поспіль на чемпіонатах світу команда США хоча б раз, але допускала удар в площину своїх воріт, але Уельс в першому таймі так і не потривожив голкіпера американців.

35 – саме стільки передач було виконано англійськими гравцями одне одному перед тим, як Джек Грілліш забив свій гол. Це рекорд чемпіонату світу.

38 – тепер перемог на рахунку у Луї ван Гаала на чолі з Нідерландами, він обійшов Діка Адвокаата за цим показником і став рекордсменом.

46 – передач віддали іранські футболісти за перший тайм. Найменше на чемпіонатах світу з 1966 року.

49 – секунд знадобилося Маркусу Рашфорду, щоб забити гол після виходу на заміну.

Які матчі на ЧС-2022 будуть завтра?

12:00, Аргентина - Саудівська Аравія

15:00, Данія - Туніс

18:00, Мексика - Польща

21:00, Франція - Австралія


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK