Суарес: ​​Я не вибачатимуся за гру рукою у матчі з Ганою у 2010 році

Форвард збірної Уругваю вважає, що 12 років тому він не зробив нічого такого, за що варто вибачатися.
2022 г., 1 грудня, 20:21
Луїс Суарес / Getty Images
Луїс Суарес / Getty Images

У 2010 році в одному з найсуперечливіших моментів в історії чемпіонатів світу Луїс Суарес позбавив Гану потенційного виходу до півфіналу, навмисно вибивши рукою м'яч, який уже залітав у порожні ворота Уругваю.

Суарес отримав пряму червону картку і йшов з поля зі сльозами на очах, але потім сльози змінилися на радість, адже Асамоа Г'ян не зумів реалізувати призначений пенальті. Уругвай обіграв Гану в серії післяматчевих пенальті, позбавивши її шансу стати першою африканською командою, що вийшла до півфіналу мундіалю.

Через дванадцять років Уругвай і Гана зустрінуться на груповому етапі. Обидві команди борються за вихід до 1/8 фіналу. Під час передматчевої прес-конференції один із журналістів сказав Луїсу Суаресу, що частина населення Гани називає його "самим дияволом" і з нетерпінням чекає завершення його кар'єри.

"Я зіграв рукою, але не я, а гравець Гани не реалізував пенальті", - цитує форварда Sky Sports. "Можливо, я вибачився б, якби я зробив підкат, травмував гравця і отримав червону картку. Але в цій ситуації - це не моя вина".

"Не я промахнувся з пенальті. Гравець, який не реалізував пенальті, зробив би те саме. Я не відповідаю за те, як він виконав удар".

Читайте також: Бельгія вилетіла з ЧС-2022, не зумівши обіграти Хорватію

Матч Гана – Уругвай відбудеться у п'ятницю, 2 грудня. Початок зустрічі – 17:00 за київським часом.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK