Герой дня: 10 фактів про Гонсалу Рамуша

ISPORT розповідає про футболіста, який замінив Кріштіану Роналду у збірній Португалії.
2022 г., 7 грудня, 09:00
Гонсалу Рамуш / Getty Images
Гонсалу Рамуш / Getty Images

Збірна Португалії просто знищила команду Швейцарії в 1/8 фіналу чемпіонату світу в Катарі, а головним героєм матчу став нападник Бенфіки Гонсалу Рамуш.

Форвард вийшов в стартовому складі вперше на цій першості, замінивши Кріштіану Роналду, який розпочав цей матч на лаві для запасних.

І Рамуш не підвів головного тренера, тричі вразивши ворота суперника. ISPORT розповідає найцікавіші факти про цього футболіста.

Джерело: Getty Images

  1. Народився в містечку Ольян, що за 220 кілометрів в Лісабону і саме там почав займатися футболом в віці 8 років, в команді Ольяненсе.
     
  2. Вже в 12 років почав займатися в академії Бенфіки, а в 18 дебютував за другу команду лісабонців в матчі проти резервістів Браги.
     
  3. Його батько – Мануель Рамуш – також був футболістом. Він виступав на флангах півзахисту за другорядні португальські клуби, а також декілька разів зігра за молодіжну збірну Португалії.
     
  4. На юніорському Євро серед гравців до 19 років відзначився хет-триком в півфіналі проти Ірландії. Жоден інший гравець на тому турнірі не забив більше двох голів за увесь чемпіонат, тому Гонсалу став кращим бомбардиром, хоча в фіналі португальці поступилися Іспанії, за яку дублем відзначився Ферран Торрес.
     
  5. В минулому році Рамуш уже разом з командою до 21 року знову програли в фіналі Євро. Цього разу німецькій команді, а сам Гонсалу забив лише один гол (в чвертьфіналі італійцям).
    Джерело: Getty Images

     
  6. Ще один програний фінал для Рамуша – Юнацька Ліга УЄФА в сезоні-2019/20. Тоді Гонсалу забив цілих 8 голів, 6 з в плей-офф, 2 в фіналі, але обіграти Реал це не допомогло.
     
  7. Чудова гра Рамуша змісила Бенфіку попрощатися як з Дарвіном Нуньєсом, так і з Романом Яремчуком. Дивлячись на результати Гонсалу в цьому сезоні, вибір лісабонці зробили правильний.
     
  8. Єдиний гол за дорослу збірну Португалії до матчу з швейцарцями Рамуш забив три тижні тому в товариському матчі проти Нігерії.
     
  9. Рамуш – перший гравець з 1990 року, який зробив хет-рик в матчі плей-офф чемпіонату світу. Також він перший з часів Міро Клозе (2002), хто забив тричі  своєму першому матчі в основі на мундіалі.
     
  10. Свій перший хет-трик в дорослій кар'єрі забив в Лізі чемпіонів. Точніше в кваліфікації до турніру в матчі проти данського Мідтьюлланда, а взагалі перший гол в ЛЧ забив Ліверпулю в чвертьфіналу минулорічного розіграшу. Забивав Рамуш і українській команді - Динамо Київ в плей-офф раунді відбору до ЛЧ цього сезону.
    Джерело: Getty Images

Уже в наступному році можна очікувати Рамуша в одному з топ-клубів Європи, а Бенфіка може вкотре організувати дорогоцінний трансфер однієї зі своїх зірок.

Раніше на нашому сайті були подібні матеріали про еквадорського форварда Еннера Валенсію та нову зірочку Нідерландів Коді Гакпо.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK