Нідерланди - Аргентина 2:2 (по пен 3:4 ): огляд матчу та результат гри 09.12.2022

Ще одне протистояння Європи та Південної Америки подарувало вболівальникам блискучу гру та чергову серію післяматчевих пенальті.
2022 г., 10 грудня, 00:10
Збірна Аргентини / Getty Images
Збірна Аргентини / Getty Images

У п'ятницю, 9 грудня, у Катарі відбувся другий чвертьфінальний матч чемпіонату світу 2022 року, у якому зустрілися збірні Нідерландів та Аргентини.

Незважаючи на перевагу у володінні м'ячем, підопічні Луї ван Гала дуже мало створювали попереду. Зате у південноамериканців із цим компонентом все було набагато краще.

На 35-й хвилині Ліонель Мессі всього однією передачею розрізав оборону "помаранчевих", вивівши Науеля Моліну віч-на-віч з Андрісом Ноппертом. Захисник Атлетіко першим дотиком обробив м'яч, а другим послав його точно у дальній кут воріт.

Після перерви команди мало що створювали біля воріт одна одної. Але одна атака "альбіселесте" принесла їм пенальті: на лінії власного штрафного майданчика Дензел Думфріс наступив на ногу Маркоса Акуньї, який одразу ж упав на газон.

Нопперт спробував ментально вплинути на Мессі, який готувався виконати вирок, але 35-річний аргентинець не піддався і вплинув на рахунок, зробивши його 2:0.

Здавалося, що це кінець для збірної Нідерландів. Але був один гравець, який перевернув цю гру.

На 78 хвилині на полі з'явився Вут Вегхорст, який за п'ять хвилин зумів відіграти один м'яч, замкнувши головою подачу Стівена Бергейса.

Напруга зберігалася до самого кінця, нідерландці не втрачали надію врятуватися. І вони свого досягли - ще й яким чином!

Заробивши штрафний поблизу воріт Еміліано Мартінеса, європейці розіграли комбінацію всього турніру. Тен Копмейнерс обдурив усіх аргентинців, не завдавши удару, а покотивши передачу на Вегхорста, який у два дотики відправив м'яч у сітку воріт, а аргентинців – у нокдаун.

У першому екстратаймі команди начебто відходили від такого емоційного закінчення основного часу. 

У другій 15-хвилинці підопічні Ліонеля Скалоні організували кілька чудових моментів, але ні Лаутаро Мартінес, ні Херман Пеццелья так і не потрапили в ціль, а удар Енцо Фернандеса на себе прийняла стійка.

У підсумку справа дійшла до другої за день серії післяматчевих пенальті.

Перші два удари від ван Дейка та Бергейса Мартінес відбив. Мессі та Паредес у свою чергу впевнено реалізували свої спроби. Далі Копмейнерс, Вегхорст та Монтьєль довели рахунок серії до 2:3 на користь Аргентини.

Четвертий удар південноамериканців завдав Фернандес, але він не влучив навіть у ворота (Нопперт, до речі, вгадав кут удару). Люк де Йонг спокійно зрівняв рахунок. Все вирішувалося від удару Лаутаро Мартінеса: гол – Аргентина у півфіналі, промах – серія триває.

І форвард Інтера у найвідповідальніший момент не схибив, чудовим ударом у кут реалізувавши пенальті. Аргентина у півфіналі зіграє з Хорватією, яка кількома годинами раніше так само обіграла Бразилію, а Нідерланди вирушають додому.

Статистика матчу Нідерланди - Аргентина 1/4 финалу ЧС-2022

Нідерланди - Аргентина 2:2 (по пен. 3:4)
Голи: Вегхорст, 83, 90+11 - Моліна, 35, Мессі, 73 (пен.).

Володіння м'ячем: 51% - 49%
Удари: 5 - 15
Удари в площину: 2 - 6
Фоли: 30 - 18
Атаки: 152 - 131

Нідерланди: Нопперт - Тімбер, ван Дейк, Аке - Думфріс, де Рон, Ф. де Йонг (Копмейнерс, 46), Блінд (Л. де Йонг, 64) - Гакпо (Ланг, 113) - Бергвейн (Бергейс, 46), Депай (Вегхорст, 78).

Аргентина: Е. Мартінес - Ромеро (Пеццелья, 78), Отаменді, Лісандро Мартінес (Ді Марія, 112) - Моліна (Монтьєль, 106), де Пауль (Паредес, 67), Фернандес, Мак Аллістер, Акунья (Тальяфіко, 78) - Мессі, Альварес (Лаутаро Мартінес, 82).

Попередження: Тімбер, Вегхорст, Депай, Бергейс, Бергвейн, Думфріс, Ланг - Акунья, Ромеро, Лісандро Мартінес, Паредес, Мессі, Отаменді, Монтьєль, Пеццелья.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK