Пеле - Неймару: Твоя спадщина далека від кінця - продовжуй надихати всіх нас

Легендарний бразилець привітав співвітчизника із повторенням свого рекорду.
2022 г., 12 грудня, 00:29
Неймар / Getty Images
Неймар / Getty Images

У чвертьфінальному матчі чемпіонату світу-2022 проти Хорватії зірка Бразилії Неймар відзначився черговим голом.

І хоча це взяття воріт не дозволило "пентакампеонам" перемогти європейців, воно все ж таки стало історичним. Тепер на рахунку 30-річного гравця ПСЖ 77 голів у складі збірної Бразилії - стільки ж, скільки й у рекордсмена "селесао" Пеле.

Після невдалого для бразильської нації матчу Пеле у себе в Instagram звернувся до Неймара, привітавши його із повторенням рекорду.

"Я бачив, як ти ріс, я вболівав за тебе щодня і нарешті можу привітати тебе з тим, що ти зрівнявся зі мною по голах за збірну Бразилії. Ми обидва знаємо, що це набагато більше, ніж цифра".

"Наш найбільший обов'язок як спортсменів - надихати. Сьогодні ми надихаємо наших колег за професією, наступні покоління та найбільше надихаємо всіх, хто любить наш вид спорту".

"На жаль, день для нас не найщасливіший, але ти завжди будеш джерелом натхнення, якого багато хто прагне. Мій рекорд було встановлено майже 50 років тому, і ніхто досі не підходив так близько. Ти потрапив туди, хлопець. Це оцінка твоєї величі".

"Ти знаєш, що немає більшої радості, ніж представляти нашу країну. Мені 82 роки, і через стільки часу, сподіваюся, я надихнув тебе. Більше того, я сподіваюся, що твої досягнення заразять мільйони людей, які йдуть за тобою, щоб кинути виклик тому, що здається неможливим".

"Твоя спадщина ще далека від кінця. Продовжуй надихати всіх нас, я продовжуватиму бити повітря щастя кожним забитим тобою голом, як я робив у кожному матчі, коли бачив тебе на полі".

Нагадаємо, що після матчу з Хорватією Неймар заявив, що не знає, чи продовжуватиме він виступати за збірну.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK