Аргентина - Хорватія: огляд матчу та результат гри 13.12.2022

Латиноамериканська команда показала феєричну гру у півфіналі міжнародного турніру.
2022 г., 13 грудня, 22:54
Ліонель Мессі та Альварес / Getty Images
Ліонель Мессі та Альварес / Getty Images

У рамках ½ фіналу чемпіонату світу з футболу, який проходить у Катарі, зустрічалися збірні Аргентини та Хорватії.

Перша половина першого тайму практично нічим не запам'яталася: команди знайомилися одна з одною, шукали підходи до воріт, дбайливо тримали м'яч у центрі поля. Моменти збірні не створювали, проте темп та характер гри змінили кілька епізодів.

Нападник аргентинської збірної Альварес отримав передачу від партнера, отримавши оперативний простір. Форвард увійшов до штрафного майданчика, прокинув Ліваковича, який був змушений фолити. Виконати пенальті взявся Ліонель Мессі, який надіслав м'яч точно під поперечину.

Буквально кілька хвилин і ситуація повторилася. Хорватія жахливо розіграла кутовий, Аргентина на чолі з Альваресом втекла в контратаку, яка завершилася голом форварда. Звичайно, пару рикошетів говорить про удачу аргентинця, але щастить найсильнішим.

Другий тайм почався з масових замін у Хорватії. Новачки відразу включилися в гру, але моментів не створювали. Аргентина намагалася діяти на контратаках – момент створив Альварес, але його підбив Енцо Фернандес, який не пробив після пасу форварда. Свій момент мав Ліонель Мессі, який у штрафному отримав м'яч, відштовхнув суперника і пробив - Лівакович зробив відмінний сейв.

Якщо Мессі не зумів реалізувати свій момент, він обов'язково створить ще один. Ліонель кілька разів розібрався з Гвардіолом, вартість якого оцінюється в 100 мільйонів євро, зайшов у штрафний майданчик і віддав на Альвареса - форвард в один дотик переправив м'яч у ворота Хорватії.

Хорватська збірна могла забити гол престижу, але свій гольовий момент не використав Ловрен – захисник не переправив м'яча у порожні ворота після зрізання Перишича під час кутового.

Фінальний відрізок гри пройшов у спокійному темпі. Аргентина вже готувалась до фіналу, а Хорватія – до гри за третє місце.

Зазначимо, що завтра, 14 грудня, відбудеться другий півфінал турніру, у якому зіграють збірні Франції та Марокко.

Нагадаємо, що матч за третє місце на ЧС-2022 пройде 17 грудня, а фінальну гру заплановано на 18 грудня.

Статистика матчу Аргентина - Хорватія 1/2 фіналу ЧС-2022

Аргентина – Хорватія 3:0
Голи: Мессі, 34 (пен.), Альварес, 39, 69

Володіння м'ячем: 39% -61%
Удари: 10-12
Удари у ворота: 7-2
Фоли: 10-8
Атаки: 90-120

Аргентина: Е. Мартінес — Моліна (Фойт, 87), Ромеро, Отаменді, Тальяфіко — Де Пауль (Паласіос, 74), Паредес (Лісандро Мартінес, 62), Фернандес, Мак Аллістер (Корреа, 86) — Мессі, Альварес (Дібала, 74).

Хорватія: Лівакович — Юранович, Ловрен, Гвардіол, Соса (Оршич, 46) — Ковачич, Брозович (Петкович, 50), Модрич (Маєр, 81) — Пашалич (Влашич, 46), Крамарич (Лівая, 72), Перішич.

Попередження: Ромеро, Отаменді — Лівакович, Ковачич


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK