Хорватія - Марокко: огляд матчу та результат гри 17.12.2022

Завершився поєдинок чемпіонату світу, в якому визначився бронзовий призер турніру.
2022 г., 17 грудня, 18:54
Getty Images
Getty Images

В Катарі відбувся передостанній матч чемпіонату світу 2022 року, в якому в битві за бронзові медалі зустрілися Марокко та Хорватія.

З самого старту матчу Хорватія заволоділа ігровою перевагою і більше контролювала м'яч, а вже на сьомій хвилині відкрила рахунок. Після дуже крутої комбінації зі стандартом відзначився забитим голом центральний захисник Йошко Гвардіол.

Та не довго раділи хорватські вболівальники, адже менше ніж за дві хвилини Марокко відігралося. Після подачі зі штрафного м'яч рикошетом від голови гравця Хорватії відлетів до захисника Дарі, який також головою точно пробив з близької відстані.

Після цього команди не створювали багато моментів. Гра здебільшого будувалася в центрі поля, коли одна з команд (частіше за все Хорватія) володіла м'ячем і шукала, як би пройти ближче до воріт.

Та все ж наприкінці першого тайму гол вболівальники на трибунах побачили.

Хорватія проводила атаку, яка, здавалося, вже захлинулася після неточної передачі Майєра. Але гравець Марокко швидко втратив щойно відібраний м'яч, який через дві передачі дістався до Оршича, а вінгер крутим обвідним ударом пробив в дальній кут - снаряд від штанги влетів у ворота.

За мінімальної переваги команди і пішли на перерву. А ось після перерви на полі з'явився ще один герой - це арбітр з Катару. За 15 хвилин до кінця основного часу стався дуже цікавий момент. Спочатку в штрафному Марокко опинився Йошко Гвардіол, якого збив Амрабат, але арбітр не вказав на 11-метровий. За декілька десятків секунд уже в іншому штрафному збили Ашрафа Хакімі. 

Марокканці почали пресингувати арбітра, той притиснув до вуха свою гарнітуру, слухаючи VAR. В повторі було чітко видно, що якщо епізод з Хакімі далеко не однозначний, то Гвардіол точно отримав удар по нозі і Хорватія мала отримати пенальті. Але судді вирішили, що все було в межах правил.

Чим ближче до фінального свистка, тим більшими були пристрасті. Відбувся ще один момент, коли Катар вимагав пенальті, але знову нічого не отримав. Моменти були, а за 20 секунд до фінального свистка у Ен-Несірі був чи не найкращий епізод, якщо не враховувати голу. Але його удар пішов вище воріт.

Статистика матчу Хорватія - Марокко за бронзу чемпіонату світу

Хорватія - Марокко 2:1
Голи: Гвардіол, 7, Оршич, 41 - Дарі, 9

Володіння м'ячем: 50% - 50%
Удари по воротам: 13 - 7
Удари в площину: 4 - 2
Фоли: 13 - 11

Хорватія: Лівакович — Станишич, Гвардіол, Шутало — Оршич, Маєр (Пашалич, 66), Ковачич, Модрич, Перішич — Крамарич (Влашич, 61), Лівая (Петкович, 66).

Марокко: Буну — Хакімі, Дарі (Банун, 64), Ель Ямік (Амалла, 67), Аттіят-Аллах — Сабірі (Чейр, 46), Ель-Ханнус (Унахі, 55), Амрабат — Зієш, Ен-Несірі, Буфаль (Зарурі, 64).

Попередження: Унахі, Амалла.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK