Рекорди чемпіонату світу, за якими женеться Мессі

Аргентинець хоче не лише здобути кубок, а й переписати кілька досягнень на свій рахунок.
2022 г., 18 грудня, 12:50
Ліонель Мессі / Getty Images
Ліонель Мессі / Getty Images

Вже в неділю, 18 листопада, збірна Аргентини зустрінеться із збірною Франції у рамках фіналу чемпіонату світу-2022. Для лідера американської команди Ліонеля Мессі цей матч - останній шанс на завоювання заповітного трофею.

Окрім кубка, 35-річний футболіст може побити чимало рекордів, щоби надовго вписати своє ім'я в історію чемпіонатів світу.

Почнемо з того ще Мессі — один з шести людей, які зіграли на п'яти чемпіонатах світу разом із Антоніо Карбахалем, Лотаром Маттеусом, Рафою Маркесом, Андресом Гуардадо та Кріштіану Роналду.

Лотар Маттеус та Мессі ділять рекорд за кількістю матчів на чемпіонатах світу (25). Ліонель вийде вперед, якщо з'явиться у фіналі.

Мессі провів рекордні 18 матчів як капітан на чемпіонатах світу. За ним слідують Рафа Маркес (17) та Дієго Марадона (16).

Паоло Мальдіні зіграв найбільше хвилин в історії чемпіонатів світу: 2217. У Мессі 2194 хвилини, і він може перевершити італійця у фіналі Катару-2022.

Мессі - єдиний гравець, який зробив результативну передачу на п'яти чемпіонатах світу. Його найближчими суперниками є Пеле, Гжегож Лато, Дієго Марадона та Девід Бекхем, кожен із яких забивав голи у трьох матчах.

Крім того, Пеле і Мессі ділять рекорд за кількістю передач у плей-офф (6).

Ліонель є одним із найкращих снайперів Аргентини на чемпіонаті світу з 11 голів. За ним слідують Габріель Батістута (10), Дієго Марадона (8), Гільєрмо Стабіле (8), Маріо Кемпес (6) та Гонсало Ігуаїн (5).

Мессі — єдиний гравець, який забивав на чемпіонатах світу у підлітковому, 20- та 30-річному віці. Пеле поступається аргентинцю за цим показником на чотири місяці.

Також Мессі забив свій перший та останній голи на чемпіонатах світу з різницею у 16 ​​років та 180 днів. Наступний найбільший проміжок часу в історії чемпіонатів світу належить Кріштіану Роналду – 16 років та 160 днів.

Найкращий гравець матчу, вперше присуджений 2002 року, 10 разів був удостоєний Мессі. Його чотири голи в Бразилії на ЧС 2014 року - це рекорд для одного випуску, який він ділить з Уеслі Снейдером, який отримав те саме в Південній Африці в 2010 році.

Мирослав Клозе здобув 17 перемог на чемпіонатах світу. Наразі Мессі зупинився на позначці у 16 ​​ігор.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK