Ось і казочці кінець: історії - свідками яких ми стали на ЧС-2022

Все ж таки це був неймовірний турнір!
2022 г., 20 грудня, 17:12
Збірна Аргентини / Getty Images
Збірна Аргентини / Getty Images

Чемпіонат світу в Катарі став досить неоднозначним турніром. З одного боку, було забагато різних скандалів відносно самої організації турніру - від його проведення в січні до різного роду культурних і не лише обмеженнь. А от з іншого боку, цей мундіаль подарував нам немало якісного футболу та цікавих історий, які будуть згадувати і через роки.

Ми на ISPORT.UA вирішили зібрати всі ті неймовірні перфоманси та незвичайні досягнення, свідками яких нам довелось стати. Довгоочікуваний тріумф Мессі та Аргентини, неочікувані виступи Марокко та Японії - все це та багато іншому нижче в нашому огляді.

Саудівська Аравія

Один з головних аутсайдерів турніру здивував вболівальників, напевно, більше всіх інших команд. "Соколи" увійшли в історію, як команда, що нанесла єдину поразку на мундіалі майбутньому чемпіону світу. Ніхто не очікував, що вже в матчі першого туру Аргентина перерве свою переможну серію з 36 матчів всього за одну гру до рекорду збірної Італії. Підопічні Ерве Ренара могли б навіть вийти з групи, але команді не вистачило банальної вдачі.

Японія

Трохи довше продовжилась казка збірної Японії, яка закінчила виступі на мундіалі вже в 1/8 фіналу, вийшовши з групи з першого місця. Команда Хадзіме Моріясу видала неймовірну гру, обігравши фаворитів Німеччину та Іспанію в рамках групової стадії та програючи їм по ходу матчу. Французи точно підглядали за Японією, коли робили свій камбек у фіналі. "Самураїв", які навіть не були фаворитами, змогла зупинити лише Хорватія і лише в серії післяматчевих пенальті.

Австралія

Австралія також була одним з головних андердогів турніру і навіть підтвердила це, програвши Франції 1:4. Хоча багато експертів визнало, що місцями азіатська збірна виглядала якравіше діючих чемпіонів свтіу. А пізніше Австралія довела, що іноді недостатній рівень гравців можна компенсувати старанністю, сенсаційно обігравши Данію та Туніс і вийшовши в плей-оф. Аарон Муй і Меттью Райян стали головними зірками своєї збірної, яка точно змогла стрибнути вище голови.

Марокко

І головна команда-сенсація - це, безумовно, збірна Марокко. "Карфагенські орли" показали неймовірну гру в захисті, завдяки якій вони стали першою африканською збірною в історії, що грала в півфіналі чемпіонату світу. Ен-Несірі, Амрабат, Унахі, Буну та інші стали світовими зірками, за якими тепер спостерігають топ-клуби Європи. Якщо не рахувати автогол в матчі проти Канади, марокканці втримали свої ворота сухими аж до півфінальної зустрічі. Неймовірно!

Аргентина/Лео Мессі

І, звісно, головна сенсація мундіалю - її чемпіон збірна Аргентини. Так, "альбіселесте" були серед фаворитів турніру з самого початку, але на тлі інших команд Аргентина не виглядала найсильнішою. А потім ще й катастрофа в першому ж матчі проти Саудівської Аравії. Тим не менш люди сподівались на шоу, сподівались, що саме Ліонель Мессі на останньому для себе мундіалі зможе завоювати довгоочікуваний трофей. Так і вийшло, і багато в чому завдяки натхненній грі свого лідера Аргентина знову підняла кубок вперше за 36 років! Не дарма ж саме Лео визнали кращим гравцем турніру.

Нові бомбардири

На цьому чемпіонаті світу було побито багато рекордів, включаючи і національні. Олів'є Жиру став найкращим бомбрадиром збірної Франції, перевершивши Тьєрі Анрі, а Гаррі Кейн зумів обігнати Вейна Руні. Неймар зміг дотягнутись по кількості голів до головної зірки збірної Бразилії Пеле. А Лео Мессі для багатьох тепер значно крутіший та вагоміший, аніж був Дієго Армандо Марадона. До цього ще можна додати хет-трик Мбаппе в фіналі, який до нього робили лише обрані гравці та хет-трик Гонсало Рамуша в дебютному матчі, який до нього робив Мирослав Клозе.

Історія, яку всі чекали

Не дивлячись на букмекерів, на результати команд, більшість вболівальників футболу жадала від цього мундіалю лише одного - протистояння Лео Мессі та Кріштіану Роналду, щоб вони на футбольному полі, в фіналі чемпіонату світу вирішили, хто кращий. Це була б найкраща історія для турніру в Катарі, але все, нажаль, вийшло значно простіше. Португалія вилетіла в 1/4 від збірної Марокко, а Роналду зайняв місце в збірній гірших гравців турніру. А Аргентина на чолі з Мессі стала чемпіоном світу, знявши питання, хто кращий гравець останніх років.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: чтиво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK