Новачок МЮ та екс-гравець Сіті, Челсі та Ліверпуля: яким бачили склад Англії – чемпіонів світу 2022

ISPORT згадує статтю популярного англійського порталу, написану майже 10 років тому.
2023 г., 7 січня, 11:00
Джордан Айб та Деніел Старрідж / Getty Images
Джордан Айб та Деніел Старрідж / Getty Images

Чемпіонат світу в Катарі подарував нам відносно неочікуваний, але прекрасний мундіаль, який став справжнім футбольним святом. Звісно, вболівальники чекали більшого від Німеччини, Португалії чи Бразилії, але всі ці очікування ніщо, порівняно з очікуваннями авторів видання Independent у 2013 році. Тоді популярний портал спрогнозував, що чемпіоном світу-2022 стане Англія, і навіть назвав стартовий склад.

ISPORT вирішив згадати ту статтю, а заразом і перевірити, де тепер ті люди, які колись могли б претендувати на звання чемпіонів світу. Одже, чемпіонський склад Англії на мундіалі в Катарі за прогнозом Independent 2013 року.

Джек Батленд

У 2013 році Джек Батленд перейшов до Сток Сіті, маючи статус одного з найталановитіших кіперів Англії. Тодішній тренер збірної Рой Ходжсон навіть узяв 19-річного гравця з собою на Євро-2012, але, нажаль, Джек так і не став топ-кіпером. Восени Батленд "грів лавку" Кристал Пелас, програючи конкуренцію Вісенте Гуайте, але це не завадило йому напередодні перебратися в Манчестер Юнайтед, де він виконуватиме ту саму роль

Кріс Смоллінг

Десять років тому в Англії вважали, що Кріс Смоллінг - це новий Ріо Фердінанд, але захисник не зміг і близько наблизитись до легенди МЮ. За останне десятиліття клуб сильно здав, а разом з ним і більшість гравців, враховуючи Смоллінга. У Кріса відбувся коротенький ренесанс в Ромі, але вже з 2017 року на захисника не розраховують у збірній.

Та в 2013 його бачили основним на позиції правого захисника.

Натаніель Чалоба

Найкращий молодий гравець 2013 року, капітан юнацької збірної Англії, а також людина, що зіграла за дорослу збірну лише 6 хвилин 54 секунди - це все про Натаніеля Чалоба. Хлопчина, що колись вважався майбутнім "трьох левів", після декількох оренд був проданий у Вотфорд лише за 6 млн фунтів. Зараз Чалоба грає за Фулгем.

Філ Джонс

Пару Чалоба в центрі захисту мав би скласти головний футболіст-мем Манчестер Юнайтеда, який в 2013 був одним з найперспективніших оборонців не тільки Англії, але і світу. Та безкінечні травми зробили з Філа футболіста рівня 3-4 англійської ліги. Сезон-2018/19 був останнім, коли захисник плюс-мінус стабільно виходив на поле, зараз в МЮ не завжди навіть тренується з першою командою.

Люк Шоу

В 2013 році ще грав за Саутгемптон, але вже тоді називався одним з головних англійських талантів. Як виявилося, став єдиним гравцем з усього списку, який все таки поїхав на чемпіонат світу та й в МЮ, куди він перейшов в 2014 році, Люк досі гравець основного складу.

Вілфрід Заа

Заа провів два матчі за збірну Англії, і ще 30 матчів за Кот-д'Ивуар, за який вирішив виступати, коли гравець втомився чекати нового виклику до лав "трьох левів". При цьому Вілфрід досі залишається одним з найцікавіших вінгерів в АПЛ, граючи за Крістал Пелас.

Джек Вілшір

Зараз, можливо, вже ніхто не згадає, але в 2013 році Джек Вілшір був одним з головних англійських талантів, але поступово травми зруйнували його кар'єру. Влітку 2022 року футболіст завершив з футболом в якості гравця та зараз тренує молодіжну команду Арсеналу.

Росс Барклі

У 2013 році Росса Барклі вважали новим Полом Гаскойном, в Евертоні гравець був однією з головних зірок та невдовзі пішов на підвищення в Челсі. Але в новому клубі англієць досить швидко здав, провівши лише два відносно непоганих сезони за "синіх". Влітку 2022 року Барклі став вільним агентом та підписав контракт з Ніццею.

Джордан Айб

У 2011 році Ліверпуль підписав Джордана Айба сподіваючись, що хлопець стане новою світовою зіркою, але не так сталось, як гадалось. Після декількох невдалих аренд вінгер був проданий в Бормут, де забив лише 3 голи за 78 матчів. У липні 2022 року Айб підписав контракт з Аданаспором, що грає у другий турецькій лізі.

Деніел Старрідж

Ще одна колишня зірка Ліверпуля. Старрідж чудово почав за мерсисайдців, потрапивши навіть в команду року в сезоні-2013/2014. Але в наступні роки травми швидко зробили з нього гравця запасу, з часом Юрген Клопп повністю втратив довіру до колись зіркового англійця.

Деніел провів досить непогану кар'єру, погравши і за Ман Сіті, і за Челсі, але справжньою зіркою не став. Останнім клубом був австралійський Перт Глорі, але вже півроку Старрідж знаходиться без команди.

Чуба Акпом

Арсенал перехопив талановитого англійця у Вест Гема ще у 2002 році, а як раз у 2013 році Чуба дебютував за першу команду. Але розкритись на дорослому рівні таланту так і не вдалось. Після декількох оренд футболіст був проданий до ПАОКа, потім був Міддлсборо і знову Греція. За дорослу збірну Англії Акпом так і не зіграв, "перебравшись" до Нігерії. Там, до речі, футболіст досі не дебютував.

Гарі Невілл

А головним тренером команди мав стати Гарі Невілл, який у той час увійшов до тренерського штабу збірної Англії. Проте, як ми знаємо, легенда МЮ лише у 2015 році спробувала тренувати самостійно і досвід вийшов досить болючим - всього 4 місяці за кермом Валенсії та 35% перемог.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK