П'ять гравців юнацької команди Канади 2018 року підозрюються у зґвалтуванні жінки

Жоден гравець із тієї команди не потрапив у заявку збірної на чемпіонат світу 2023 року.
2023 г., 28 березня, 19:16
Канада / Getty Images
Канада / Getty Images

Жоден гравець із юнацької збірної Канади 2018 року не виступатиме за збірну Канади на чемпіонаті світу з хокею серед чоловіків 2023 року, повідомляє The Athletic.

"Раніше цього року Федерація хокею Канади ухвалила рішення, що до завершення розслідування та судового розгляду ймовірного інциденту в 2018 році жоден гравець із національної юнацької збірної 2018 року не розглядатиметься для участі в матчах збірної Канади", - йдеться у заяві Федерації.

У квітні 2022 року жінка подала заяву до Верховного суду Онтаріо, в якій вона повідомила, що вона зазнала сексуального насильства з боку восьми хокеїстів у готельному номері 19 червня 2018 року після заходу Hockey Canada Foundation.

Читайте також: НХЛ: Нью-Джерсі поступився Айлендерс, Колорадо обіграв Анагайм

Серед обвинувачених були п'ять хокеїстів юнацької збірної Канади.

У жовтні 2022 року слідчі поліції в суді Онтаріо заявили, що мають розумні підстави вважати, що ці хокеїсти справді зґвалтували жінку.

Однак докази не були перевірені в суді і жодних звинувачень не було висунуто. Слід зазначити, що НХЛ проводить власне розслідування цієї справи.

Після перевірки генеральний директор Скотт Сміт залишив Федерацію, а у жовтні пішла у відставку вся рада директорів. У грудні федерація обрала нову раду директорів.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK