Фінал Кубку Стенлі: Анонс та прогноз на серію

Головний хокейний трофей розіграють між собою Тампа-Бей Лайтнінг та Колорадо Евеланш.
2022 г., 15 червня, 11:30
Колорадо - Тампа-Бей / Getty Images
Колорадо - Тампа-Бей / Getty Images

У четвер, 16 червня, стартує фінальна серія головного хокейного турніру планети – Кубка Стенлі.

Цього року трофей між собою розіграють Колорадо Евеланш та Тампа-Бей Лайтнінг, яка потрапляє у фінал третій рік поспіль.

Перший поєдинок пройде на Болл Арені у Денвері (США).

Шлях до фіналу

"Блискавки" провели не найкращий регулярний сезон, закінчивши у східній конференції лише на 5 місці, проте цього вистачає, щоб пройти у плей-офф, де бере участь вісімка найкращих команд із кожної конференції. Однак перший же матч після завершення регулярного сезону обернувся для Тампи справжнім кошмаром. Колектив Джона Купера розмазало Торонто на своєму льоду з рахунком 5-0. Втім, хокеїсти Лайтнінг оговталися від стартового шоку та продемонстрували, що їм не позичати кубкового досвіду, вирвавши путівку до наступного раунду завдяки перемозі в останньому матчі серії з рахунком 1-2.

У другій серії Тампу чекав ще серйозніший іспит. Флорида Пантерс стала переможцем "регулярки" у східній конференції і, здавалося, що, якщо на цьому шлях переможців двох минулих розіграшів Кубка Стенлі не закінчиться, то, як мінімум, "пантери" неабияк потріпають нерви своїм опонентам. Насправді ж Лайтнінг легко виграли серію з рахунком 4-0, залишивши колектив Ендрю Брюнетта ні з чим.

І ось нарешті ми дісталися фіналу. Фіналу східної конференції, де "блискавки" зустрілися з Нью-Йорком Рейнджерсом. Серія знову стартувала для підопічних Купера. У першому ж матчі стався розгром Тампи, а у другому Лайтнінг хоч і виглядали гідно, але перформанс воротаря "рейнджерів" Ігоря Шестеркіна не дозволив їм досягти позитивного результату. Знову почало здаватися, що ось тут Тампа точно закінчить свій шлях до третього трофею поспіль, але знову команда продемонструвала свою націленість на кубок і перевернула підсумок серії з ніг на голову, перемігши у чотирьох зустрічах поспіль.

Що ж до "лавин", то їхня подорож була куди більш простою. Перше місце західної конференції, 4-0 з Нешвіллом у першому раунді плей-офф. У другій серії Сент-Луїс спробував нав'язати боротьбу Колорадо, і треба віддати належне, іноді у них це виходило, але все ж таки шести матчів підлпечним Джареда Беднара вистачило, щоб пройти у фінал заходу.

Тут на них чекав Едмонтон, який проліз так далеко завдяки зусиллям Леона Драйзайтля, Коннора Макдевіда і, що приєднався до них протягом сезону Евандера Кейна. Але, на нещастя для менеджменту Ойлерз виявилося, що у хокеї для перемоги іноді потрібно не лише атакувати, а й захищатися, а Драйзайтль, Макдевід та Кейн – живі люди, у яких бувають невдалі відрізки. Все це і вилилося у легку перемогу в серії для Колорадо з рахунком 4:0.

Прогноз на фінал

Прогнозувати результат хокейного протистояння справа невдячна, особливо коли справа стосується НХЛ, особливо фіналу Кубка Стенлі, де зустрічаються дві найсильніші команди ліги. Потрібно врахувати занадто багато змінних, але ми все ж таки спробуємо це зробити.

З одного боку, Колорадо вкрай легко проходить по сезону, і завдяки легшому шляху до фіналу набирається сил уже тиждень, а отже, принаймні на старті серії має виглядати свіжішим. Їх склад на чолі з Кайлом Макаром, Наземом Кадрі та Нейтаном Маккіноном слабким назвати також не можна, але з іншого боку, у хокеї дуже серйозну роль відіграє досвід, якого "лавинам" все ж таки не вистачає, а ось Василевський, Стемкос, Кучеров, Хедман і компанія з найважчих ситуацій вигризала перемогу далеко не один раз, тому боротьба явно буде завзято і цікаво подивитися, як колектив Беднара впорається з подібним тиском.

Прогноз ISPORT : Перемога Тампи у 6 матчах.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK