Хокеїст Піттсбурга пережив другий інсульт - за кілька днів він захотів повернутися на лід

На щастя, життю гравця нічого не загрожує, а він сам ще зможе повернутися в гру по ходу нинішнього сезону.
2022 г., 1 грудня, 16:20
Кріс Летанг / Getty Images
Кріс Летанг / Getty Images

Кріс Летанг у свій 17-й сезон взяв участь у 962 іграх НХЛ. Тільки Сідні Кросбі та Євген Малкін зіграли більше матчів за Піттсбург.

Медичні недуги завжди були частиною кар'єри 35-річного захисника Пінгвінз. За свою кар'єру Летанг переніс інсульт, який стався у 2014 році. Він також переніс небезпечну для кар'єри операцію на шиї у 2017 році, а також струс мозку у 2011 та 2014 роках.

У понеділок Пінгвінз проводили тренування. Летанг був у роздягальні і перебував у досить хорошому настрої. Пізніше того ж дня він зателефонував тренеру і поскаржився на сильну мігрень.

Після консультації з командним лікарем хокеїсту сказали, що краще відразу здати аналізи у місцевій лікарні. У понеділок увечері Летанг дізнався, що переніс черговий інсульт. Менш ніж через 48 годин він запитав тренера, чи зможе він вийти на лід у наступному матчі, повідомляє The Athletic.

Команда наголосила, що початкові медичні висновки показують, що цей інсульт значно менш тяжкий, ніж у 2014 році. Летанг пропустив понад два місяці через свій перший серцевий напад.

"Ми всі турбуємося за нього", - сказав тренер Майк Солліван. "Інсульт - це страшне слово. Ми сподіваємося, що з Крісом все буде гаразд, що він зможе продовжувати грати і допомагати нам перемагати".

"Сьогодні найбільшою проблемою для мене було утримати його, щоб він не вискочив на лід. Він хотів сьогодні кататися".

Як довго Летанг залишатиметься поза складом, можна тільки здогадуватися. Пінгвінз не встановлюють графік його повернення, хоча висловлюють тверду впевненість у тому, що кар'єра Кріса ще не закінчена.

Сам хокеїст також не має наміру закінчувати зі спортом. Усі ранні ознаки свідчать, що Летанг зможе повернутися на лід цього сезону.

У липні він підписав шестирічний контракт, за яким він гратиме за Піттсбург до 40 років

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Піттсбург Пінгвінз

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK