Мер Парижа висловилася проти допуску росіян до Олімпіади-2024

Анн Ідальго вважає неприйнятним толерувати країну-агресора.
2023 г., 7 лютого, 17:49
Анн Ідальго
Анн Ідальго

Мер Парижа Анн Ідальго поділилася своїми думками щодо допуску росіян до Олімпійських Ігор-2024, які пройдуть у столиці Франції.

Ідальго заявила, що неможливо робити вигляд, що нічого не відбувається в той час, як в Україні триває війна.

Читайте також: "Сьогодні вбивають українців, а завтра змагаються?": Гераскевич висловився про допуск росіян до Олімпіади

"Поки триває ця війна, російська агресія проти України, неможливо проводити парад, ніби нічого не відбувається, приймати делегацію, яка приїде в Париж, тоді як бомби продовжують сипатися на Україну.

Насправді нейтрального прапора немає. Іноді є спортсмени-дисиденти, вони проходять і змагаються під прапором біженців. Нейтральний прапор використали через скандал із допінгом. Я не прихильник цього варіанту.

Я вважаю це абсолютно непристойним. У будь-якому разі, ми не популяризуватимемо країну, яка нападає на іншу і робить вигляд, що її не існує. Тому я проти того, щоб на Олімпіаді в Парижі була російська делегація, тим більше, поки війна триває.

Я не погоджуся з позицією допуску росіян у нейтральному статусі. Я заздалегідь хочу це обговорити, поки у нас є ще час на ухвалення рішення", - сказала Ідальго.

Варто зазначити, що буквально кілька тижнів тому Ідальго виступала за подібний варіант.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK