"Ми маємо боротися": Віталій Кличко підтримав бойкот Олімпіади у разі допуску росіян

Легендарний український боксер упевнений, що представникам країни-терориста не місце на змаганнях.
2023 г., 18 березня, 14:53
Віталій Кличко / Getty Images
Віталій Кличко / Getty Images

Колишній чемпіон світу в надважкій вазі, а нині мер Києва Віталій Кличко висловив свою позицію щодо наміру МОК допустити до участі в Олімпіаді-2024 у Парижі російських спортсменів.

Легендарний український спортсмен підтримав можливий бойкот Олімпійських ігор у разі відновлення у правах представників країни-терориста.

"Моя чітка позиція: спортсмени - це люди, які змагаються за чесними правилами. Те, що зараз відбувається… Я переконаний, що це спроба уникнути цих правил. Позиція президента МОК Баха нам незрозуміла. Якщо росіяни братимуть участь в Олімпійських іграх у Парижі, нам слід відмовитись від участі, таку позицію вже підтримали деякі країни.

Читайте також: Уряд Великої Британії закликав спонсорів Олімпіади чинити тиск на МОК з метою недопуску росіян

Іншого важеля тиску на росію я сьогодні не бачу. Тому і я особисто, і брат Володимир, який є олімпійським чемпіоном, робимо все можливе, щоб змусити інші федерації вчинити так само - відмовитись від участі, якщо братимуть участь росіяни та білоруси, ті люди, які справді вбивають мирних людей, українських спортсменів. Ми знаємо, що за час війни загинуло понад 160 спортсменів.

Спорт має велику силу, щоб змінити світ. Дуже важливо триматися разом. Я переконаний, що ми маємо боротися, щоб росіяни не брали участі в Олімпійських іграх", - сказав Кличко в ефірі передачі Коло спорту.

Зазначимо, також Віталій Кличко поділився думкою про переговори щодо поєдинку за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі між Олександром Усиком і Тайсоном Ф'юрі.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK