Бах: Ми докладаємо зусиль, щоб виконати місію щодо повернення росіян і білорусів у спорт

Президент МОК відзначився огидною заявою на підтримку країн-окупантів.
2023 г., 7 травня, 15:59
Томас Бах / Getty Images
Томас Бах / Getty Images

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах висловився про повернення представників Білорусі та Росії в міжнародний спорт.

Функціонер зробив огидну заяву, зазначивши, що організація "докладає всіх зусиль для виконання місії".

Читайте також: Німеччина відмовилася від проведення етапу Кубка світу з фехтування через допуск росіян і білорусів

"Зараз ми докладаємо всіх зусиль, щоб виконати місію, реалізувати пропозиції олімпійського руху, повернувши спортсменів із російськими або білоруськими паспортами на міжнародні змагання.

Ми дуже тісно співпрацюємо і обмінюємося думками з міжнародними федераціями, які на даний момент відповідають за проведення своїх змагань.

Ми дуже сподіваємося, що ця місія може бути виконана на умовах, які були встановлені, щоб спортсмени з цих двох країн брали участь у змаганнях у нейтральному статусі, щоб ми могли дійсно об'єднати весь світ Олімпійськими іграми в Парижі.

Ви знаєте заяви урядів, які хочуть вирішувати, хто може брати участь в Олімпійських іграх, міжнародних спортивних змаганнях, а хто ні. Ми маємо бути дуже твердими, щоб ці рішення ухвалювалися відповідальними спортивними організаціями.

Думаю, що уряди мають право висловлювати свою позицію. Але вони також усвідомлюють, що будь-який вид бойкоту покарає тільки їхніх власних спортсменів і позбавить їхній народ можливості пишатися виступами спортсменів на Олімпіаді", - сказав глава МОК.

Нагадаємо, що ОІ-2024 відбудуться з 26 липня по 11 серпня наступного року. Спортсменів із країн-окупантів уже допустили до змагань у 18 із 32 видів спорту, представлених у програмі літньої Олімпіади.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: олімпіада Томас Бах

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK