Куліш - про "срібло" на Олімпіаді-2024: Гвинтівка працює, я халтурю

Сергій Куліш дав розгорнутий коментар стосовно "срібла" на Олімпіаді-2024.
2 серпня, 13:50
Сергій Куліш / Getty Images
Сергій Куліш / Getty Images

Український спортсмен Сергій Куліш завоював другу медаль для України на Олімпійських іграх 2024 - в активі Сергія "срібло" в змаганнях зі стрільби з 50 м з трьох положень.

Читайте також: Зеленський відреагував на другу медаль України на Олімпіаді-2024

"Стрільба з трьох положень - це моя коронна дисципліна. А на 10 метрів – тоді так зірки склалися у Ріо-2016, що взяв медаль. Хоча я на 10 метрів теж добре стріляю. Чому не подолав кваліфікацію? У нас не працював кондиціонер, було дуже спекотно, і це, мабуть, не зіграло на мою користь. У цьому костюмі було спекотно. Хоча, це всім було, і я відмазуюся.

Все підіграло. Звісно, переживав, хвилювався. Важкий фінал був. Щільність результатів була високою. Я влучаю у 10.0 і з третього місця спускаюся на п'яте. Дуже важко. Чи можна у Лос-Анджелесі-2028 перестріляти китайця? Та можна, всі ж люди.

Три роки тому на Олімпійських іграх у Токіо я припустився прикрої помилки: останнім пострілом влучив у десятку, але у мішень іншого спортсмена. Я десь пів року про це думав. Гадаю, що я став сильнішим після цього. Те, що нас не вбиває – робить нас сильнішим. Проте після цього і результати кращі пішли. Мабуть, мені не було більше чого боятися.

Стріляв у Парижі з гвинтівки з Олімпіади у Токіо? Нова гвинтівка приїхала до мене недавно, і я не встиг її пристріляти. Це тривалий процес: треба підібрати патрони, стріляти з руки. Важкий процес, тому й залишив її. Забобони щодо старої гвинтівки? Ні, не було. Вона працює, я халтурю", - цитує Куліша Суспільне Спорт.

Нагадаємо, першу медаль для України на Олімпійських іграх 2024 року здобула фехтувальниця Ольга Харлан - спортсменка виборола "бронзу" в шаленому поєдинку.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK