Ярослава Магучіх - олімпійська чемпіонка зі стрибків у висоту 2024 року

Українська спортсменка здобула золоту медаль у боротьбі зі своєю головною конкуренткою Ніколою Оліслагерс.
4 серпня, 22:27
Ярослава Магучіх / Getty Images
Ярослава Магучіх / Getty Images

У неділю, 4 серпня, в Парижі на Стад де Франс відбувся фінал легкої атлетики зі стрибків у висоту в рамках Олімпійських ігор 2024 року.

У фінальних стрибках Україна була представлена одразу двома спортсменками, а саме Ярославою Магучіх та Іриною Геращенко.

Обидві українки були ролі лідерів упродовж усього змагання. На жаль, Геращенко не змогла подолати планку 1,98 м, але завоювала бронзову медаль.

До позначки 2,00 м дійшли лише двоє: Ярослава Магучіх та Нікола Оліслагерс. Цю висоту 22-річна українка взяла одразу ж, а австралійка - з третьої спроби.

Потім настала черга позначки 2,02 м, де в Оліслагерс виникли проблеми - вона так і не змогла її взяти. А це означало лише одне - Ярослава стала олімпійською чемпіонкою, незважаючи на дві невдалі спроби на 2,02 м.

Свою третю спробу вона вирішила перенести на 2,04 м. На жаль, вона Ярославі не підкорилася, але спортсменка не сильно засмутилася, адже на її рахунку вже було "золото".

Варто зазначити, що для Магучіх і всієї України це перша золота медаль зі стрибків у висоту на Олімпіадах. При цьому Ярослава має ще "бронзу" 2020 року.

Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитися з розкладом та результатами українських спортсменів з легкої атлетики на Олімпіаді-2024.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK