Ембіід може знову змінити країну заради виступу на Олімпіаді-2028

У баскетболіста є у планах все ж таки пограти на Олімпійських іграх за свою рідну команду.
9 серпня, 18:28
Джоел Ембіід / Getty Images
Джоел Ембіід / Getty Images

Після перемоги над Сербією (95:91) у півфіналі Олімпіади-2024 бігмен збірної США Джоел Ембіід наблизився до своєї мети – стати олімпійським чемпіоном.

У фіналі Ембіід зіграє проти Франції, яку він міг представляти на міжнародній арені, перш ніж зробити свій вибір на користь США.

Читайте також: Він залишається: Юта Джаз та Маркканен підпишуть новий контракт

Джоел, який мав можливість представляти США, Францію чи свій рідний Камерун, вирішив грати за американську команду, про що він не пошкодував. Хоча раніше баскетболіст обіцяв виступати за Францію.

Однак MVP НБА 2023 натякнув, що це можуть бути його єдині Олімпійські ігри, на яких він виступає у складі США. Він розглядає можливість представляти Камерун на Іграх 2028 року, які пройдуть у Лос-Анджелесі.

"Це був хороший досвід (у Парижі). Було важко знаходитися далеко від дому та сім'ї протягом кількох тижнів. Але ці хлопці полегшили завдання", - цитує гравця BasketNews.

Джерело: Getty Images

"Париж - чудове місто, а наступне на черзі - Лос-Анджелес. Можливо, там я буду не зі збірною США, а з Камеруном".

Ембіід, який народився в Камеруні, спочатку назвав сімейні причини та впевненість у тому, що виступить на Олімпійських іграх у Парижі, ключовими факторами у своєму рішенні грати за США.

Однак нещодавно він зізнався, що політичні міркування зіграли роль у його вирішенні відмовитися від Франції. Зокрема, він назвав французький вплив у Камеруні та сусідніх країнах чинником, що вплинув на його вибір.

Якщо Ембіід вирішить грати за Камерун, йому знадобиться схвалення ФІБА, а баскетбольна команда США повинна погодитися не блокувати цей крок.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK