Їм не вистачило зовсім трішки: українці, які зупинилися за крок від медалі Олімпіади-2024

ISPORT.ua пропонує згадати тих, хто був близьким до того, щоб поповнити скарбничку України нагородами Ігор у Парижі.
16 серпня, 15:30
Getty Images
Getty Images

Олімпіада-2024 минула, а українські спортсмени завершили змагання із 12 нагородами різного ґатунку, враховуючи три золота, що дозволило нашій збірній фінішувати на 22-й позиції медального заліку Ігор у Парижі.

Чи могла Україна завоювати більше? Можливо. Але іноді від призового результату відділяють секунди, соті бала або один вдалий прийом. Така суть змагань, що, окрім чемпіонів і медалістів, хтось стає четвертим, п'ятим, як би прикро не було останнім у такій ситуації.

Читайте також: Олімпійські ігри-2024: Україна завершила змагання, здобувши дванадцять медалей

ISPORT.ua пропонує згадати тих, хто був близьким до того, щоб збільшити кількість українських медалей на Олімпійських іграх-2024, але зупинився практично за крок від нагороди.

Боротьба - Оксана Лівач і Муразі Мчедлідзе

У жіночій боротьбі до 62 кг срібло Україні принесла Ірина Коляденко, а Оксані Лівач у категорії до 50 кг медальний результат не підкорився. Українка поступилася у чвертьфіналі індійці Вінеш Пхогат, але дискваліфікація суперниці через перебір ваги дозволила їй вийти у бронзовий фінал без втішної сутички.

Джерело: Getty Images

Утім, у поєдинку за медаль Лівач чекала володарка золота Токіо-2020 та чотириразова чемпіонка світу Юї Сусакі з Японії, і як підсумок - поразка.

Результати наших борців вільного стилю суттєво відрізняються від досягнень представників греко-римського напрямку, де Україна має срібло (Парвіз Насібов) та бронзу (Жан Беленюк). Все ж таки в українських "вільників", які, до слова, отримали ліцензії незадовго до Олімпіади через відмову від участі так званих "нейтралів" з країни-терориста, свій медальний шанс з'явився.

Джерело: Getty Images

Муразі Мчедлідзе у ваговій категорії до 97 кг потрапив у втішні сутички завдяки виходу його кривдника грузина Гіві Матчарашвілі у фінал. У додатковому поєдинку була непроста перемога над південноафриканським опонентом, проте у бронзовому фіналі - поразка від першого номера рейтингу Магомедхана Магомедова, який представляв Азербайджан.

Читайте також: Супер мульти-чемпіони, божевільна 100-метрівка та унікальна церемонія на брудній річці: чим запам'яталась Олімпіада в Парижі

Академічне веслування - жіноча парна четвірка

Драматично склався фінал змагань з академічного веслування у жіночих парних четвірках для української команди, яку представляли Євгенія Довгодько, Дарина Верхогляд, Анастасія Коженкова та Катерина Дудченко.

Джерело: Getty Images

Українки зі старту задали чудовий темп і на перших 1500 метрах вели боротьбу за друге-третє місця, проте на заключному відрізку дистанції все розгубили та прийшли до фінішу лише п'ятими.

Веслування на байдарках і каное - чоловіча байдарка-четвірка

Українська чоловіча байдарка-четвірка не змогла зачепитися за медалі у фіналі на дистанції 500 метрів.

Джерело: Getty Images

Наша команда у складі Олега Кухарика, Дмитра Даниленка, Ігоря Трунова та Івана Семикіна стартувала не дуже впевнено, проте по ходу дистанції вирвалася на четверту позицію, яка стала підсумковою з секундним відставанням від подіуму.

Спортивна гімнастика - Ілля Ковтун, Олег Верняєв

Українські гімнасти не змогли потішити великими медальними звершеннями як у командному виступі, де вони стали п'ятими, так і в індивідуальних змаганнях.

Джерело: Getty Images

На відстань в одну позицію до бронзової медалі двічі зумів наблизитись Ілля Ковтун у багатоборстві та вільних вправах, а чемпіон Ріо-2016 Олег Верняєв став п'ятим у змаганнях на коні.

У підсумку довелося задовольнятися лише срібною медаллю Ковтуна на паралельних брусах.

Стрибки у воду - Олексій Середа та Кирило Болюх

Травма, хірургічне втручання та неможливість тренуватися завадили лідеру української збірної зі стрибків у воду Олексію Середі продемонструвати результат на Олімпіаді-2024.

Джерело: Getty Images

Найкращим для нього став виступ у змаганнях зі синхронних стрибків із 10-метрової вишки в парі з Кирилом Болюхом. Срібні призери чемпіонату світу у цій дисципліні на Іграх у Парижі стали лише п'ятими.

Стрільба - Павло Коростильов

Павло Коростильов втратив шанс на завоювання медалі у фіналі змагань зі стрільби зі швидкісного пістолета з 25 метрів.

Джерело: Getty Images

Після чотирьох етапів український спортсмен ділив другу позицію ще з двома суперниками, але у другому раунді на вибування поцілив лише у дві з п'яти мішеней та припинив боротьбу, ставши п'ятим.

Артистичне плавання - Марина та Владислава Алексіїви

Сестри Алексіїви на Олімпіаді-2024 стали єдиними представниками України в артистичному плаванні та зачепитися за медалі не змогли.

Джерело: Getty Images

Марина та Владислава, бронзові призерки Токіо-2020 у командних змаганнях та віцечемпіонки світу в дуеті, на Іграх у Парижі зуміли посісти у виступах дуетів п'яте місце.

Нагадаємо, на ISPORT також можна ознайомитися з результатами всіх українських спортсменів на Олімпіаді-2024.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK